Erdemir Genel Müdürü Orhan Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

Erdemir Genel Müdürü Orhan Gazetecilerle Buluştu

Erdemir Genel Müdürü Orhan Gazetecilerle Buluştu

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.(ERDEMİR) Genel Müdürü Sedat Orhan gazetecilerle bir araya gelerek şirketin hedefleri ve mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

01.10.2013 15:43

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) Genel Müdürü Sedat Orhan gazetecilerle bir araya gelerek şirketin hedefleri ve mevcut durumu hakkında bilgiler verdi.

ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan, Zonguldak ve Ereğli'de görev yapan gazetecilerle ERDEMİR'e ait Bağlık Tesislerinde bir araya geldi. ERDEMİR'in hedefleri ve mevcut durumu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Orhan, şirketin 150 bin kişiye fayda sağladığını ifade etti. Orhan, ERDEMİR'in devlette iken Amerikalıların çalışma prensipleri doğrultusunda çalıştığını, OYAK'a devrolduktan sonra özel sektördeki kurumsallaşma anlayışı ile bütünleştiğini dile getirdi.

ERDEMİR'in her zaman kaliteye önem veren bir kuruluş olduğunu belirten Orhan, şöyle konuştu: "Kurumumuz çevre alanında olsun, mühendislik alanında olsun, müşteriye verilen hizmetlerin, satılan ürünlerin kalitesinin en üst seviyede olması açısından tek örnektir. Bunu buraya gelmeden önce biliyordum. Buraları hep gezdik. Grup şirketlerinde yine yüz yüze çalışıyorduk. Ayrıca, Ordu Yardımlaşma Kurumu'ndaki (OYAK) koordinasyonda hep beraber buluşuyorduk arkadaşlarla. Yabancı olduğumuz insanlar değil zaten, hepsi birlikte çalıştığımız değerli arkadaşlarımız. Dolayısıyla içerideki verimliliğimiz, o savaşımız en üst düzeyde sürecek. O hiçbir zaman geri bırakılacak bir çalışma değil. Belki bildiğiniz konular ama bunu vurgulamak istiyorum. ERDEMİR'in içindeki çalışmalar, Türkiye'nin üzerinde çok güzel mühendislikler içeren, kalite kontrol açısından olsun, değişik sanayi sınıflarına destek olabilecek ürünler üreten bir kuruluş. Dolayısıyla bu konuda sizlerin de gururlu olduğunuzu biliyoruz."

"ERDEMİR DİREK 150 BİN KİŞİYE FAYDA SAĞLIYOR"

Zonguldak ve Ereğli halkının ERDEMİR'e her zaman sahip çıktığını ve kuruma en ufak bir zarar gelmesini istemediğini söyleyen Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu takımın bireyleri ERDEMİR'in içindeki kadrolu çalışanlar değil, aynı zamanda çevresindeki insanlardır. Belki ilgili denetleyen devlet kademelerindeki insanlar. Yani zinciri genişletebilirsiniz. Buradaki faydadan herkes mutlaka payını alır huzur içinde. 6 bin 500 üzerinde burada çalışan var. Bu da ciddi bir rakam. Başbakanlığın ilgili kurumunun katsayıları var. Onunla çarptığınız zaman 100-150 bin kişiyi direkt, endirekt olarak da yan etkilerini düşünebilirsek, birkaç yüz bin kişiyi bulur bu fayda. Ülke ekonomisini düşünürsek zaten tartışılmaz katkısı var. Onun için herkesin Erdemir'e sahip çıktığını, buradan faydalandığını biliyoruz."

"ÜLKEMİZ BÜYÜK KRİZLER YAŞAMIYOR

Uzak Doğu, ardından Rusya ve şimdilerde Avrupa'da devam eden bir ekonomik kriz olduğuna vurgu yapan Orhan, Türk insanının çalışkanlığı sayesinde ülkenin bu krizlerden çok fazla etkilenmediğini dile getirdi.

Dünyada bir ekonomik kriz olduğunu anlatan Orhan, konuşmasında şunları söyledi: "Bu kriz onlarca yıl önce başlamış, dalga dalga, Uzak Doğu, sonra Rusya, şimdi Avrupa. Bu dalgalar devam ediyor. Bir sürü türev ürünler yüzünden dünyada bir sürü batık oldu. Karşılıksız paralar oldu. Ekonomiler yıkıldı. Arkasından bunlar ülkemize sirayet etti. Çünkü pazarlarımızda sıkıntı olunca otomatikman bizleri de etkiledi. Ama çok şükür ülkemiz birçok ülkeye göre baktığınız zaman, iç dinamiklerimiz, insanımızın yaratıcılığı, ekonomiye katkısı çok üst düzeyde olabiliyor. İnsanımız aslında çalışkan bir insan. İyi yönlendirildiği zaman çok iyi sonuçlar alabiliyoruz. Görüyoruz ki bu düşünceler altında, ülkemiz çok büyük krizler yaşamıyor. Avrupa'ya gittiğiniz zaman şirketler kapanıyor."

ERDEMİR'in bu sıkıntıların içinde ayakta kalmak zorunda olduğunu belirten Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani çok az bir kesim fayda görsün diye, bazı güçleri birleştirmekten imtina edersek, geleceği tehlikeye atarız. Yeniliklere açık olmak lazım. Çağdaş, uluslararası, dünya devletlerinin uyguladığı sistemler var, onlara doğru yaklaşmak zorundayız. Bu konuda buna bağlı olarak değişiklikler oldu. Bu değişiklikleri içimize sindirmemiz lazım. Varsa aksaklıklar, onları giderip daha sağlıklı bir zemine oturtmak, adaletli bir şekilde bunları yaymak."

ERDEMİR'in gerçek sahibinin Ereğli ve ERDEMİR çalışanları olduğunu ifade eden Orhan, kendilerinin ise yetki ve sorumlulukları çerçevesinde görevini yerine getiren insanlar olduklarına dikkat çekti.

"SANAYİ KURULUŞLARI BÖLGESİNE FAYDA GETİRMEK DURUMUNDA"

Toplantı sorası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orhan, 'Ereğli TSO Yönetimi öncülüğünde yerel tedarikçilerin taleplerinin karşılanmasına yönelik nasıl bir model izleyecekleri' sorusunu şöyle yanıtladı: "Tabii ki, sanayi kuruluşları öncelikle kendi bölgesine fayda getirmek durumunda. Çünkü, insanlar orada kendi topraklarında, kendi yaşadığı bölgede o kuruluştan faydalanmak ister. Bu doğru. Olması gereken bir şey. Bizim bu konuda aksaklıklarımız varsa, ben onları şimdi tetkik ediyorum. Arkadaşlarımız güzel bir çalışma yapıyor. Hangi alanlarda Ereğli ile alışveriş yapılabilir diye yeniden bir envanter çıkarıyorlar. Dolayısıyla öncelikle bu bölgeden sağlanması gereken ne varsa, mutlaka mal değil, hizmet de olabilir bu. Hizmet artı mal. Ama bunun mutlaka istenen evsafta bir hizmet veya malolması gerekir. Yoksa geri gideriz. Biz ortalamaya uyarız. Ortalamayla belli bir seviyeye gelmek istiyoruz. Onu sağladığı sürece önce Ereğli, sonra Zonguldak, Alaplı, Akçakoca'dan alarak buna devam edeceğiz."

"LİMAN ERDEMİR İÇİN KURULMUŞ"

Orhan, liman faaliyetleri ilgili bir soru üzerine, limanın kullanımında önceliğin ERDEMİR'e ait olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kurumumuzun yapabileceği ne varsa yapmaya hazırız. Liman, ERDEMİR için kurulmuş, bu şirketin ihtiyacı için yapılmış. Hiç kimse bu sevkiyatların azalmasını istemez. Ona bakılacak, artan kapasite varsa, onun deneme çalışması yapıldı. Bir böyle gidelim biraz. İlgili kurumlar bunu tetkik etsin. Bir bu bölgeye katkısı olacaksa imkanlar ölçüsünde her zaman varız."

ERDEMİR Genel Müdürü Sedat Orhan, bir gazetecinin ERDEMİR çalışanlarına yasak getirilip getirilmeyeceği sorusu üzerine, ülkemizin demokratik bir ülke olduğunu, dolayısı ile işini yapan, siyaseti iş yerinde yapmayan herkesin bu demokratik hakkını kullanabileceğini ifade etti.

Toplantıya, ERDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Esat Günday, İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Kaan Böke, Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Sami Nezih Tunalıtosunoğlu, Satınalma Direktörü Berk Onay, Teknik Hizmetler ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan, Kurumsal İletişim Müdürü Gülşin Yöney, Ereğli ve Zonguldak'tan ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileri katıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erdemir Genel Müdürü Orhan Gazetecilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement