Mersin'de Erkenci Kavunun Kilogramı 10 Liradan Satılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Mersin'de Erkenci Kavunun Kilogramı 10 Liradan Satılıyor

Mersin'de örtü altında daha çabuk olgunlaşıp hasadı yapılan kavunun kilogramı 10 liradan alıcı buluyor.

24.03.2017 11:22  Güncelleme: 11:52

Mersin'in Silifke ilçesinde, örtü altında açık alana göre iki ay önce hasadı yapılan 2 ile 4 kilogram arasında olan kavunların kilosu 10 liradan alıcı buluyor.

KİLOSU 10 LİRADAN ALICI BULUYOR

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örtü altında domatese alternatif ürün olarak yetiştirilen kavunun hasat edildikten sonra Türkiye'nin değişik illerine gönderildiğini söyledi.

Bir kavunun ortalama 2 ile 4 kilogram arasında olduğunu, üreticilerden de kilogramının 10 liradan alındığını ifade eden Türer, aroması ve lezzetiyle ilgi gören ürünün fiyatıyla da yüz güldürdüğünü belirtti.

"HASAT HAZİRAN AYININ SONUNDA BAŞLIYOR"

İlçe genelinde 50 dönüm arazide 500 ton kavun üretiminin yapıldığını anlatan Türer, "Açık alanda kavun hasadı haziran ayı sonunda başlıyor. Örtü altında daha erken olgunlaşan ürünler, talebe göre yurdun çeşitli illerine gönderiliyor. Çiftçiler için alternatif ürün anlamında büyük önem taşıyor." dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da hal tesislerini ziyaret ederek kavun üreticileri ve hal esnafıyla bir araya geldi, çiftçilere bol kazanç dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin'de Erkenci Kavunun Kilogramı 10 Liradan Satılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement