Halep'ten Yükselen Çığlığa Sessiz Kalmadılar! İş Dünyası Harekete Geçti - Son Dakika
Ekonomi

Halep'ten Yükselen Çığlığa Sessiz Kalmadılar! İş Dünyası Harekete Geçti

Halep'teki çatışmaların hedefi haline gelen sivillere yardım için Türk iş dünyası harekete geçti. Bölgeye gıda, ilaç, battaniye gönderilmesi için hazırlık yapılıyor

16.12.2016 09:48  Güncelleme: 10:19

Dünyanın sadece seyretmekle yetindiği Halep'teki sivil katliamı iş dünyasını harekete geçirdi. Türkiye'nin önde gelen sektör dernekleri Halep'teki sivil halka başta gıda ve ilaç olmak üzere giysi, battaniye, su yardımı ulaştırmak için yönetim kurullarını olağanüstü topluyor.

HİÇ DÜŞÜNMEDEN KATILIRIZ

Perakende sektöründe faaliyet gösteren 149 markanın çatı kuruluşu Birleşmiş Markalar Derneği'nin Sosyal Sorumluluk Çalışma Grubu Başkanı aynı zamanda Kiğılı'nın Genel Müdürü Hilal Suerdem, Halep ile ilgili organize bir yardım projesi için plan yaptıklarını söyledi. Suerdem, "AFAD ve Kızılay'ın organize edeceği bir kampanya, yapılacak yardımın doğru yere ulaştırılması için önem taşıyor. Resmi kurumların organize edeceği bir kampanyaya hiç düşünmeden katılırız" diye konuştu.

İLAÇ DA GÖNDERİLECEK

Halep'te çatışmalarda yaralanan ya da olumsuz koşullar yüzünden hasta düşen halkın ihtiyaç önceliklerinden biri de ilaç. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, Halep'e yardım gönderme konusunu gündemlerine aldıklarını, hazırlanacak ilaç kolilerinin doğru yere ulaşması için planlama yaptıklarını kaydetti. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi Gaziantep'teki ihracatçı birlikleri vasıtasıyla bölgeye halihazırda belirli periyotlarda yiyecek ve giyecek yardımı yapıldığını kaydetti. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri İlker Menlik ise üyelere yardım yapılması ile ilgili çağrıda bulunduklarını söyledi. İTO ve İHKİB böyle bir çalışmaları olmadığını belirtirken DEİK ve MÜSİAD'ın ise hazırlık yaptığı öğrenildi.

UN GÖNDERMEK SORUNU ÇÖZMEZ

Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Sedat Zincirkıran ise yönetim kurulu toplantısında birinci gündem maddelerinin Halep olduğunu söyledi. "En büyük sıkıntı, büyük, organize bir yardım hareketi bir türlü hayata geçirilemiyor. Mesela bizim derneğin güney bölgesindeki firmalar Halep'e gönderilmek üzere 3 TIR un hazırlanmış. Halbuki un göndermenin hiçbir mantığı yok çünkü onu ekmeğe döndürmek için bir ortam yok. Hazır gıdaların ulaştırılması gerekiyor. Tekil gönderiler hem adrese ulaşmıyor hem de yolda zayi oluyor" diyen Zincirkıran, AFAD ve Kızılay'dan da benzer bir yardım organizasyonu beklediklerini vurguladı. (Sabah/ Pınar Çelik Nacar)

Halep\'ten Yükselen Çığlığa Sessiz Kalmadılar! İş Dünyası Harekete Geçti

Son Dakika Ekonomi Halep'ten Yükselen Çığlığa Sessiz Kalmadılar! İş Dünyası Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement