Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı - Son Dakika
Ekonomi

Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı

- Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı İki hafta öncesine kadar kilosu 60 TL'den satılan istavrit 120 TL'ye kadar yükseldi Karadeniz'de bugünlerde hamsi avında azalma yaşanırken, kilosu 120 TL'den satılan istavrit ise fiyatı en çok artan balık oldu.

30.01.2023 12:50  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı

İki hafta öncesine kadar kilosu 60 TL'den satılan istavrit 120 TL'ye kadar yükseldi

TRABZON - Karadeniz'de bugünlerde hamsi avında azalma yaşanırken, kilosu 120 TL'den satılan istavrit ise fiyatı en çok artan balık oldu.

Trabzon Balık Hali'nde kilosu 40-50 TL'den satılan hamsiler alıcılarını beklerken, özellikle istavritin fiyatı şaşırttı. Hamsinin fiyatında bir hafta öncesine kadar fazla bir değişiklik yaşanmazken özellikle istavrit'in kilosu 120 TL'ye kadar çıkması dikkat çekti.

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın hamsinin bugünlerde az geldiğini belirterek, "Bugün hamsi az geldi fiyatı 40-50 TL arasında değişiyor. Hamsi yavaş yavaş azalmaya doğru gidiyor ancak yine de belli olmaz. Tahminimize göre hamsi 1 ay daha devam eder. Bu sezon hamside umduğumuzu bulamadık ancak palamut iyi idi. Bugünkü hamsiler ince ancak taze. Daha önceki yıllara göre kıyaslarsak, geçen sene hamsi boldu bu sezon ise palamut bol. Balık çeşitlerinin fiyatı mezgit 75-90 TL, tirsi 70 TL, somon 100 TL, levrek 140 TL, çupra 120 TL'den satılıyor" dedi.

Balık çeşitlerinden en fazla istavritin fiyatı artığını belirten balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış ise, "Bugün hamsi az geldi kilosu 50 TL. Son bir haftadan beri de fiyatı pek değişmedi genelde 30-50 TL arasında değişiyor. Vatandaş bu sezon tuzlamalık hamsi pek alamadı desek yeridir. Hamsi Şubat sonuna kadar devam eder genelde Sinop taraflarından geliyor. Gürcitan'dan ise bu sene hamsi pek gelmedi. İstavrit 15-20 gün önce kilosu 60-70 TL idi şimdi 100-120 TL'ye kadar çıktı. Fiyat olarak en çok istavritin arttı diyebiliriz. Mezgit 25 TL'den başlayıp 150 TL'ye kadar olan var. Barbun 100 TL" diye konuştu.

Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Hamsi azalışa geçti, istavrit fiyatıyla şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement