İstanbul: 1. Altyapısız Mimarlık Sistemi, Yarın Harbiye Askeri Müze'de Gerçekleştirilecek - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul: 1. Altyapısız Mimarlık Sistemi, Yarın Harbiye Askeri Müze'de Gerçekleştirilecek

Kale Grubu'nun Öncü Markaları Çanakkale Seramik&kalebodur, Geleceğin Mimarlığına Farklı Bir Bakış Açısı Getirecek Olan 1. Altyapısız Mimarlık Sempozyumu ile Mimarlık ve Uzay Bilimlerinde Birçok Ünlü İsmi Bir Araya Getiriyor.

12.12.2006 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kale Grubu'nun öncü markaları Çanakkale Seramik&Kalebodur, geleceğin mimarlığına farklı bir bakış açısı getirecek olan 1. Altyapısız Mimarlık Sempozyumu ile mimarlık ve uzay bilimlerinde birçok ünlü ismi bir araya getiriyor.

Harbiye Askeri Müze'de yarın gerçekleştirilecek 1. Altyapısız Mimarlık Sempozyumu, mimarinin, niteliği gereği tahrip edici olan altyapıya daha az bağımlı olmasının sağlanmasına yönelik yeni buluşların, teknolojilerin ve mimari uygulamaların Türkiye'de tanıtılmasını ve tartışılmasını hedefliyor. Sempozyumda, doğal afetler (deprem gibi) sonrası altyapının çökmesi durumunda bile, altyapıya gerek duymadan da günlük hayatımızı devam ettirmemizi sağlayacak elektrik, su ve benzeri ihtiyaçları karşılamaya yönelik sistem olan Altyapısız Sistemler ile buna bağlı olarak şekillenecek geleceğin mimarisinin tartışılacak.

Başkanlığını Doç. Dr. Serkan Anılır'ın üstlendiği sempozyuma İtalya, Japonya, ABD, Çin, İrlanda ve Almanya'dan birçok ünlü bilim adamı, mimar, endüstriyel tasarımcı, bilim kurgu yazarı, astronot ve NASA'da büyük projelere imza atan Doç. Dr. Serkan Anılır, Mimar, Tokyo Üniversitesi, Japonya; Roberto Vittori, Astronot, ESA, İtalya; Prof. Kengo Kuma, Mimar, Japonya; Prof. Dr. Shuichi Matsumura, Mimar, Tokyo Üniversitesi, Japonya; Prof. Dr. Kenichi Kawaguchi, Mimar-Mühendis, Tokyo Üniversitesi, Japonya; Prof. Dr. A. Scott Howe, Mimar-Robotik, Hong Kong Üniversitesi, Çin; John P. Allen, Biosphere II Projesi Başkanı, Arizona, ABD; James P. Hogan, Bilim Kurgu Yazarı, İrlanda; Dr. Silvano Colombano, Robotik Projesi Başkanı, NASA-Ames, ABD; Brent Sherwood, Proje Yöneticisi, NASA-JPL (Jet Propulsion Laboratory), ABD; Arturo Vittori, Endüstriyel Tasarımcı, MOFA2006 Ödülü sahibi, İtalya; Andreas Vogler, Mimar, MOFA2006 Ödülü sahibi, Almanya; Sarah Besley - Halley'deki Antarktik İstasyonu, İngiltere; Gianluca Rendina - Halley'deki Antarktik İstasyonu, İngiltere; gibi önemli isimler katılıyor.

Çanakkale Seramik&Kalebodur tarafından düzenlenen sempozyuma, Tokyo Üniversitesi bilimsel katkılarıyla, XXI Mimarlık Dergisi ise iletişim sponsorluğu ile destek veriyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İstanbul: 1. Altyapısız Mimarlık Sistemi, Yarın Harbiye Askeri Müze'de Gerçekleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement