İzmir: Türk Şirketinin Büyük Başarısı - Son Dakika
Ekonomi

İzmir: Türk Şirketinin Büyük Başarısı

Yıllık İhracatı 3 Milyon 500 Bin Euro'yu Bulan Üç-el Ayakkabı, Bir İlki Başararak Çin'e Ayakkabı İhracatını Gerçekleştirmeyi Başardı. Üç-el Ayakkabı Genel Müdürü Burhanettin Yavuz, 2 Bin Yıl Sonra Çin Seddi'ni Aşmayı Başardıklarını Söyledi.

22.11.2006 12:21

Yıllık ihracatı 3 milyon 500 bin Euro'yu bulan ÜÇ-EL Ayakkabı, bir ilki başararak Çin'e ayakkabı ihracatını gerçekleştirmeyi başardı. ÜÇ-EL Ayakkabı Genel Müdürü Burhanettin Yavuz, 2 bin yıl sonra Çin Seddi'ni aşmayı başardıklarını söyledi.

Hilton Oteli'nde konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan ÜÇ-EL Ayakkabı Genel Müdürü Burhanettin Yavuz, 1983 yılında Manisa'da kurulmuş olan ÜÇ-EL Ayakkabı'nın bugüne kadar üstlendiği lokomotif rolüyle sektördeki tüm yeniliklerin öncüsü olduğunu söyledi. Yavuz, "Geçen yıl ağustos ayında aynı gün 8 TIR ayakkabı ihracatıyla bir ilki gerçekleştirdik ve bu motivasyonla yeni pazar arayışları devam etti" dedi.

Ülkede son yıllarda uygulanan ekonomik politikaların sonucu Türk Lirası'nın aşırı değer kazandığını ve bunun sonucu olarak ithalatta bir patlama meydana geldiğini ifade eden Yavuz, 2005 yılının 10 aylık ayakkabı ithalatı 290 milyon dolar iken, 2006 yılının aynı döneminde bu rakamın yüzde 50 artarak 435 milyon dolara çıktığını, ithalattaki bu artışın bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. İthalattaki bu artışın yüzde 90'lık kısmının Uzakdoğu, ağırlıklı olarak Çin'den kaynaklandığına dikkat çeken Yavuz, "Çin'den yapılan ithalatın tamamına yakını imitasyon yani sentetik malzemeden yapılan ürünlerden olup, dolayısıyla fiyatı da düşük olduğu iddia edilen ürünlerden oluşmaktadır. Oysa ithalat esnasında Çinli firmalara sağlanan kolaylıklar Türk imalatçısına da sağlansa biz inanıyoruz ve iddia ediyoruz ki, buradaki imalatçılar ithalat yapmaya değmeyecek bir fiyat farkıyla ama daha kaliteli ürünler üretebileceklerdir" diye konuştu.

Üreticinin pes ettiği noktada ÜÇ-EL Ayakkabı'nın bir ilki gerçekleştirdiğini savunan Yavuz, "İşte bu noktada yani ithalatın yerli üreticiyi pes ettirdiği, üretim yapan güçlerin motivasyonunun kalmadığı, hiç kimsenin düşünmeye cesaret bile etmediği bir dönemde ÜÇ-EL Ayakkabı uzun uğraşılar sonucu bir ilki başarmış ve 2 bin yıl sonra Çin Seddi'ni aşarak Çin'e ayakkabı ihracatını gerçekleştirmiştir. Çalışılan firma Quangzhou merkezli 76 mağazası olan, Çin'de orta ve üst düzeydeki tüketici gurubuna hizmet veren bir firma. Uzakdoğu ile yapılan bu çalışma tek bir çalışma olmayıp, ayrıca Hong Kong'da da bir firmaya üretim yapılmaktadır. Ayrıca geçen yıl Güney Kore 'ye de ihracat gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

Yavuz ayrıca, Çin'e ilk olarak 50 bin dolarlık bir deneme üretiminin gönderildiğini, yıl sonuna kadar 500 bin dolarlık bir ihracatın yapılacağını belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İzmir: Türk Şirketinin Büyük Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement