Kadın İstihdamı İçin Güç Birliği - Son Dakika
Ekonomi

Kadın İstihdamı İçin Güç Birliği

Kadın İstihdamı İçin Güç Birliği

ILO ve iŞKUR, kadın istihdamını artırmak için güçlerini bir projeyle birleştirdi "Kadınlar için daha çok ve iyi işler: Türkiye'de insana yakışır iş için kadınların güçlendirilmesi projesi" i...

26.10.2013 11:53

İLKAY GÜDER - Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), kadın istihdamını artırmak için güçlerini "Kadınlar için daha çok ve iyi işler: Türkiye'de insana yakışır iş için kadınların güçlendirilmesi projesi"yle birleştirdi.

AA muhabirinin ILO yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ILO ve  İŞKUR, kadın istihdamının artırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Faaliyetlerine temmuz ayında başlanan "Kadınlar için daha çok ve iyi işler: Türkiye'de insana yakışır iş için kadınların güçlendirilmesi projesi" ile kadınların istihdam edilebilirlikleri artırılacak. Projeyle, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı istihdam politikalarının geliştirilmesi için farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Proje, 4 ilde yürütülecek

Projenin finansmanı, İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) tarafından sağlanacak. Buna göre, proje yürütücüsünün ILO ve ana yararlanıcısının İŞKUR olacağı proje, 2016 yılına kadar sürecek ve Ankara, Bursa, İstanbul ile Konya illerinde yürütülecek. Projenin ana hedef kitlesini, İŞKUR'a kayıtlı işsiz kadınlar oluşturacak.

Proje kapsamında, istihdamda kadın ve erkeklere eşit olanakların yaratılması yoluyla kadın istihdamının yaygınlaştırılmasına ve bu amaçla ulusal ölçekte politikaların geliştirilmesine destek olunacak.

Daha iyi eşleştirme araçlarıyla kadınlar için insana yakışır iş imkanları yaratılacak. Kadının insan hakları ve çalışma standartları konularında farkındalığın artırılması için çalışmalar yürütülecek.

-"Ulusal Eylem Planı" hazırlanacak

Projeye başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıklar ve kamu kurumları, valilikler, organize sanayi bölge müdürlükleri, kalkınma ajansları, belediyeler, işçi ve işveren konfederasyonları, kadın sivil toplum örgütleri ve üniversiteler destek verecek.

İŞKUR ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları'nın toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamı alanında teknik kapasitelerini de artıracak proje kapsamında, yerel ve ulusal paydaşların destekleriyle kadın istihdamını hedef alan bir "Kadın İstihdamı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ulusal Eylem Planı" hazırlanacak.

Yerel düzeyde, bir yandan kadın istihdamını artıracak aktif iş gücü piyasası programları ve mesleki eğitimler düzenlenerek işsiz kadınların ekonomik açıdan güçlenmesine destek olunacak, diğer yandan da mesleki eğitimlere entegre edilecek kadının insan hakları ve çalışma standartları eğitimleri ile kadınların toplumsal anlamda güçlenmesine destek sağlanacak.

İşsiz kadınlara ulaştırılmasında destek sağlanacak

Proje ile kadınlar için daha fazla insana yakışır iş olanakları oluşturmak istihdamda sürekliliği sağlamak hedeflenecek. Buna göre, ulusal düzeyde bir Kadın İstihdamı ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı geliştirilecek ve planın uygulanması desteklenecek.

İŞKUR ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları aracılığıyla yerel düzeyde kadınlar için geliştirilecek aktif  işgücü piyasası politikalarının daha etkin uygulanmasına katkı sağlanacak. Ayrıca İŞKUR hizmetlerinin, bu hizmetlere erişimi kısıtlı işsiz kadınlara ulaştırılmasında destek sağlanacak ve daha iyi eşleştirme araçlarıyla kadınlar için insana yakışır iş imkanları oluşturulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kadın İstihdamı İçin Güç Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement