Kamu işçilerine yapılan zam, memurları kızdırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan mesaj: Müsterih olsunlar - Son Dakika
Ekonomi

Kamu işçilerine yapılan zam, memurları kızdırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan mesaj: Müsterih olsunlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıldığını açıklarken, zamla birlikte en düşük kamu işçisi ücreti 15 bin lira oldu. Yaklaşık 700 bin kamu işçisine yönelik zam, memurlarının ise tepkisini çekti. Sosyal medyadaki eleştiri yorumları sonrası yeni bir paylaşım yapan Erdoğan, "Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

09.05.2023 14:07  Güncelleme: 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle imzalandı.

"REFAH PAYI DAHİL YÜZDE 45 ZAM"

Kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir. Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz.

"GECE ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİNİ YÜZDE 8 ZAMLI ÖDENMESİNİ ÖNGÖRÜYORUZ"

Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum" dedi.

KAMU İŞÇİSİNE YAPILAN ZAM MEMURLARI KIZDIRDI

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini sevince boğan yüzde 45'lik zam oranı memurları ise rahatsız etti. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren çok sayıda memurun paylaşımları sonrası "#İşçiyeVarMemuraYok" etiketi Twitter'da TT oldu.

Memurların paylaşımlarından bazıları şu şekilde;

Kamu işçisine yapılan zam memuru kızdırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan açıklama geldi
Kamu işçisine yapılan zam memuru kızdırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan açıklama geldi
Kamu işçisine yapılan zam memuru kızdırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan açıklama geldi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MEMURLARA SESLENDİ

Kamu işçilerine yapılan zamma tepki gösteren çok sayıda kullanıcının yorumları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter hesabından bir açıklama yaparak memurların müsterih olmalarını istedi.

"TEMMUZ AYI İÇİN ENFLASYON FARKI VE REFAH PAYI ESASINA DAYANAN HAZIRLIKLARIMIZ VAR"

Erdoğan şu ifadeleri kullandı; "Memurlarımız müsterih olsunlar, onların haklarını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur. Temmuz ayı için enflasyon farkı ve refah payı esasına dayanan hazırlıklarımız var. Bu konuda yılbaşında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların devamını getireceğiz. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz, kimseyi gördüğünden geri koymayacağız, tam tersine hep daha ileriye taşıyacağız. Ülkemizin bugüne kadar tüm eksiklerini nasıl biz giderdiysek, inşallah bugünkü sıkıntıları çözmek de bize nasip olacak."

Kamu işçisine yapılan zam memuru kızdırdı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan açıklama geldi
Kamu işçilerine yapılan zam, memurları kızdırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan rahatlatan mesaj: Müsterih olsunlar

Son Dakika Ekonomi Kamu işçilerine yapılan zam, memurları kızdırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rahatlatan mesaj: Müsterih olsunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Mevlüt Sarioğlu: DOYMAYAN İNSANLAR NE KADAR VERİRSEN VER GENE YOK GENE YOK NEDİR BU AÇLIK KAMUYA VERDİN MEMURA YOKMU MEMURA VERDİN İŞÇİYE YOKMU İŞÇİYE VERDİN EMEKLİ AÇLIKTAN ÖLECEK ASGARİ ÜCRETLİ İSYANDA 96 195 Yanıtla Özkan Özdemir: ya git işine sen anlatıyon 44 5
  • İnci mercan: Okul hizmetlisi ile öğretmen aynı maaşı alıyor, (ekders herkes almıyor) 198 20 Yanıtla Mehmet Gökgöz: kıymetli kardeşim Hizmetli çalişan ile Sözleleşmeli öğretmen aynı maşı alıyor sözleşmeli öğretmen bin tl az alıyor hatta ek derse gelirsek hizmetli seçerse alıyor o parayı uzman ve Baş öğretmen fazla alıyor bilmeni istedim selametle 33 11
  • hüseyin uzunbacak: İşçiye yapılan 45 lik zam çok az haksızlık ..memura yapılacak olan temmuzdaki refah payından işçiye ek zam yapılmalı.. 67 139 Yanıtla
  • Kadir Balci: Bir günde diyiki Allah' bereket versin Bakıyorum da ağlayan kaos çıkaran Adalet nedir bilmeyen hep chp yandaşları coşuyor lar (Chp geldiğin de bunlari görece ginizi mi zan ediyor sunuz SGK gibi Türkiye de batar) 37 146 Yanıtla
  • Serdar Bayam: Memuru bitirdiniz, okumuş insanı sevmiyorsunız ama bu kadarı da fazla. Kira ödeyemez olduk. Öğretmenler borç batağında, nasıl ders yapsın.. 124 34 Yanıtla
  • Özkan Özdemir: asgari ücretle çalışanlar size 8500 yeter 105 29 Yanıtla
  • ALI YANIK: Cumhur ittifakından paraları alıyoruz, oyları millet ittifakında veriyoruz :) 60 63 Yanıtla
  • Nuray Yigit: dul ve yetimlerde 5000 tl bol bol harcasın tek maaşlı yazık bu insanlara yazık yetim ine duluna merhamet etmeyenler seçimde oy felan beklemesin 54 60 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement