Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması

"(1 Mayıs'ta yaşananlara ilişkin) Bu durum Türkiye'nin imajına ve dolayısıyla ülke ekonomisine verilmiş en büyük zarardır"

03.05.2014 22:40

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Mayıs'ta yaşananlara ilişkin, "Bu durum Türkiye'nin imajına ve dolayısıyla ülke ekonomisine verilmiş en büyük zarardır" ifadelerini kullandı.

KOBİDER açıklamasına göre Özgenç, bazı çevrelerin "1 Mayıs Taksim" inadı yüzünden halkın tedirgin, esnafın kaygılı, turizmcilerin endişeli, turistlerin ise korku içerisinde bırakıldığını kaydetti.

Esnafın kepenk açamadığından ve iş yapamadığından dolayı mağdur edildiğini aktaran Özgenç, açık olmayan kepenklerin üzerine yazılar yazılarak zarar verildiğini hatırlattı.

Polis ailelerinin ise teşkilattaki tüm izinler kaldırıldığı için perişan olduğunu bildiren Özgenç, "1 Mayıs Taksim Meydanı önlemi için tarihi alanda 19 bin polisin konuşlandırılması bunun en somut halidir" ifadelerini kullandı.

Devlet yetkililerinin, 1 Mayıs kutlamaları için bunca iyi niyete, bunca hoşgörüye, bunca imkanları seferber etmesine karşın illa da "Taksim" demenin kanun tanımamazlık, kural saymamazlık, kaos çıkarmak ve hukuksuzluk olduğunu ifade eden Özgenç, şunları kaydetti:

"Kamu malına zarar veren, parklardaki fidan büyüklüğündeki ağaçları kıran, çimleri ezen, hasta taşıyan ambulansı tekmeleyen zihniyetin ve zihniyeti taşıyan kişilerin esas niyetinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak olmadığı gayet açık. Zaten halkın alım gücünün düşük olmasından dolayı alışverişin tatminkar olmadığı bir zamanda, esnafın ödemelerini yapmakta zorlandığı bir dönemde eylemler nedeniyle cadde ve sokaklarda dükkanlar korkudan ve zarar görmekten dolayı açılamamıştır. Bu sebeple mal ve ürün satımı yapılamamıştır. Bu durum esnaf için büyük bir fevkalade olumsuz bir haldir. Bu durum Türkiye'nin imajına ve dolayısıyla ülke ekonomisine verilmiş en büyük zarardır.

Kentlerin en prestijli caddelerindeki görüntüler ise adeta savaş alanını andırmaktadır. Eylemler nedeniyle mağazalar açılamamıştır. Ayrıca önlem için İstanbul'un tarihi meydanını barikatlar ile kuşatılmış bir duruma getirmeye eylemlerden dolayı bu çirkin duruma neden olmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu görüntüler AB yolunda önemli adımlar kat eden Türkiye'ye yakışmamaktadır. Ülkemizi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yoktur. İşçi temsilciliği yaptığını iddia eden bazı sendika yöneticileri sendikacılık maskesi altında provokatörlük yapmamalı. 1 Mayıs'ın bayram tadında kutlanması varken sırf ideolojik gaye uğruna emek ve dayanışma gününü zehir etmenin amacını anlamak mümkün değil. Artık bu duruma bir son verilmeli. ve her 1 Mayıs'ta aynı korku ve endişelere sebep olunmamalı." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kobider Başkanı Özgenç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement