Kobider Başkanı Özgenç: Meclis Yeni Anayasa Yapamıyorsa Kendini Feshetmeli - Son Dakika
Ekonomi

Kobider Başkanı Özgenç: Meclis Yeni Anayasa Yapamıyorsa Kendini Feshetmeli

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye acil yeni Anayasa çağrısında bulundu.

12.08.2014 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye acil yeni Anayasa çağrısında bulundu. Özgenç, 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkon Konuşması'na atıfta bulunarak, "Bu Meclis yeni Anayasa yapamıyorsa kendini feshetmeli" dedi.

Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 12'nci cumhurbaşkanını seçmek için sandığa koşarak gittiğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda oyların yüzde 52'sini alan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında yeni Anayasa konusuna vurgu yaparak '326 milletvekiliyle anayasa uzlaşma komisyonunda üç kişiyle temsil edilmeyi kabul ettik. Üç diğer partinin toplamı 220 vekildi. Onlar ise 9 kişiyle temsil edildi. Biz neden bunu yaptık? İstedik ki derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemekti. Ne yazık ki başarılı olamadık. Neden? Çünkü uzlaşma olmuyordu. Ve en sonunda Meclis Başkanı açıklamasını yaptı. Burada bir şey vardı. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 maddede uzlaşıldı. Altında imzalar var, daha sonra 60 madde var. Dört siyasi partinin imzası var. Hadi gelin bunu çıkaralım dedik yanaşmadılar. Üzüntüm var, böyle olmaz" ifadelerine yer verdi.

-"YENİ ANAYASA AK PARTİ ANAYASASI OLMAYACAK"-

Yeni Anayasa hazırlık çalışmalarının ağır aksak ilerlemesinden KOBİDER olarak rahatsızlık duyduklarını ifade eden Nurettin Özgenç, şunları kaydetti:

"Oysa Mecliste temsil edilen AK Parti, CHP, MHP ve BDP bu 4 parti başta olmak üzere Meclis dışında ki tüm partilerin ve en çok da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna "Yeni Anayasa" taahhüdünde bulunduğu bilinen bir gerçektir. Hükümetin bu sürece olumlu katkılarda bulunduğu açıktır. Mecliste çok sayıda milletvekili bulunmasına rağmen Anayasa Uzlaşı Komisyonunda 3 temsilci ile katılması yanlıştır. Anayasa Uzlaşı Komisyonu seçim aritmetiğine göre yapılmalı. Genel Kurulda yasa çıkarılırken ve düzenleme için oylama yapılırken her parti eşit oranda oy kullanmadığına göre uzlaşma komisyonu da aynı olmalı. Anayasa Uzlaşma Komisyonuna AK partinin 3 temsilci vermesi doğru değildir. Biz de KOBİDER olarak diyoruz ki; Vaatler verilerek insanların hayalleriyle siyasi menfaatler için oynayıp sonra pardon yapamadık bir daha ki dönem yapılabilir demek ne kadar ahlakidir? Başta iktidar partisi AK parti olmak üzere CHP, MHP ve diğer parti açısından da bu işin mazur görülür hiç bir tarafı yoktur. Kanun çıkarılırken çoğunluk gerekirken Anayasa yapmak için neden gerekmiyor? Meclisten oylama sonucu çıkan kanunlar AK Parti yasası olmuyorsa aynı şekilde yeni Anayasa yapıldığında Ak Parti anayasası olmayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Kobider Başkanı Özgenç: Meclis Yeni Anayasa Yapamıyorsa Kendini Feshetmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement