Manisa'da Cemar Traverten-Mermer, İhracat ve İstihdama Katkı Sağlıyor - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da Cemar Traverten-Mermer, İhracat ve İstihdama Katkı Sağlıyor

Manisa\'da Cemar Traverten-Mermer, İhracat ve İstihdama Katkı Sağlıyor

Manisa'nın Kula ilçesinde faaliyet gösteren Cemar Traverten-Mermer, dünyanın dört bir yanına traverten taşı ihracatı yaparken, iç piyasa rakamlarını da artırmaya devam ediyor. Şirket, bölgedeki KOBİ'lerin büyümelerine ve istihdama katkı sağlıyor. Kula'daki ocaklarında çıkarılan travertenler, istenilen boyutlarda kesilip dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Şirket, aylık 300 ile 500 konteyner arasında ihracat gerçekleştiriyor ve bölgede büyük bir istihdam potansiyeline sahip olmasına rağmen işçi bulmakta sıkıntı yaşıyor.

02.10.2023 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinden dünyanın dört bir yanına traverten taşı ihracatı yapan Cemar Traverten-Mermer, ihracatın yanı sıra iç piyasa rakamlarını da her geçen gün artırmaya devam ederken, bölgedeki KOBİ'lerin büyümelerine ve istihdama da katkı sağlıyor.

Manisa'nın Kula ilçesi 3 bin yıllık jeoparkı, Peri Bacaları ve tarihi evleriyle turizm cazibesi olmasının yanı sıra son yıllarda doğal taş madencilik sektöründe de ön plana çıkmaya başladı. Dünya doğal taş rezervinin yüzde 35'ine sahip Türkiye'nin madencilik sektöründe önemli şehirlerinden olan Manisa'da, faaliyet gösteren Cemar Traverten-Mermer, Kula'daki 900 bin metrekarelik alanı kaplayan ve 300 metre derinliğe inen ocağında, 270 milyon metreküplük rezervle dünyanın en büyük traverten ocaklarından birine sahip. Ocaktan çıkarılan travertenler istenilen boyutlarda kesilip hazırlanarak dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Yazın serin, kışın sıcak tutma özelliği ve doğal görünümüyle tercih edilen traverten taşları insanoğlunun yaşadığı her alanda kullanımı hızla artmaya başladı. Sezonda 500 konteynerin üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyen Cemar Traverten-Mermer Genel Müdürü Yusuf Yalçın, bölgede büyük bir istihdam potansiyeline sahip olduklarını ancak işçi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çeşitli kademelerde 500'ün üzerinde personel ile çalıştıklarını dile getiren Yalçın, "Biz şirket olarak ihracat ağırlıklı çalışıyoruz. Yerli piyasada da atılım yaptık. Aylık 300 ile 500 konteyner arasında bir ihracatımız var. Ancak sezonda 500'ün üzerine çıkma potansiyelimiz de var. Bu konteyner adedi ve ihracat rakamları arttıkça bölgeye istihdam başta olmak üzere bölge KOBİ'lerine de çok büyük bir fayda sağlıyoruz. Bu anlamda eleman istihdamı konusunda maalesef bizim de çoğu sektörde olduğu gibi sıkıntılarımız var. Bölgedeki vatandaşlarımızı da burada çalışmaya davet ediyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da Cemar Traverten-Mermer, İhracat ve İstihdama Katkı Sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement