Merrill Lynch'in Alınmasında ABD'yi Karıştıran İddia - Son Dakika
Ekonomi

Merrill Lynch'in Alınmasında ABD'yi Karıştıran İddia

Merrill Lynch\'in Alınmasında ABD\'yi Karıştıran İddia

ABD'de Cumhuriyetçilerin İç Yazışmalara Dayandırarak Ortaya Attığı İddia Fed'in, Bank Of America'nın (Boa) Ceo'sunu Kovdurmakla Tehdit Ettiğini Ortaya Çıkardı.

11.06.2009 13:34

ABD'de Cumhuriyetçilerin iç yazışmalara dayandırarak ortaya attığı iddia Fed'in, Bank of America'nın (BoA) CEO'sunu kovdurmakla tehdit ettiğini ortaya çıkardı.

Cumhuriyetçiler, ortaya attıkları iddiada, aralarında eski ABD Hazine Bakanı Henry Paulson ve Fed Başkanı Ben Bernanke'nin de aralarında bulunduğu yöneticilerin, BoA'nın Başkanı Kenneth Lewis'i, Merrill Lynch'in satın alıması sürecinde görevden alınma ile tehdit ettikleri ileri sürüldü.

Cumhuriyetçiler aynı zamanda, hükümetin bu satın alma süreci ile ilgili bilgilerin kamuoyuna duyurulmasını engellediğini ve bununla ilgili delillere de sahip olduklarını ifade ettiler.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

AP'nin haberine göre; ABD Temsiciler Meclisi Gözetim ve Reform Komisyonu olayla ilgili soruşturmayı devam ettiriyor. Soruşturma kapsamında, BoA ile Merrill Lynch'in birleşme sürecinde Lewis'in baskıya maruz bırakıldığı ve Merril Lynch'in bozulan finansal yapısını hissedarlardan gizlemesi istendiği, iddialarına yanıt aranıyor.

Bank of America'ya, 700 milyar dolarlık kurtarma paketi kapsamında ABD yönetiminden 45 milyar dolarlık bir kaynak sağlanmış, bu miktarın 20 milyar dolarlık kısmı ise ocak ayında Lewis'in isteği üzerine Merrill Lynch'ten kaynaklanan zararları karşılamak için verilmişti.

Ocak ayında açıklanan dördüncü çeyrek rakamlarında, BoA, 2.9 milyar dolarlık zarar açıklarken, aynı dönem için Merril Lynch 15 milyar dolar zarar etmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Merrill Lynch'in Alınmasında ABD'yi Karıştıran İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement