Mersin'de ÇKA destekli projeler için protokol imzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Mersin'de ÇKA destekli projeler için protokol imzalandı

Mersin\'de ÇKA destekli projeler için protokol imzalandı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Mersin'de desteklenecek olan 3 proje için protokol imzalandı.

29.06.2021 16:06  Güncelleme: 17:21

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Mersin'de desteklenecek olan 3 proje için protokol imzalandı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger ile projelerin yetkilileri, Valilikte düzenlenen törende "Silifke Organize Sanayi Bölgesinde daha temiz sanayi için endüstriyel atık su arıtma tesisi kurulması", "Alternatif turizm konseptlerinin geliştirilmesi projesi" ile "Uzuncaburç Arkeo köyü ve rotaları" projeleri için protokole imza attı.

Su, törende, yaptığı konuşmada, Silifke'deki turizm alanlarının geliştirilmesi ve ilçede yer alan Organize Sanayi Bölgesinin iyileştirilmesine yönelik projeler yürütüldüğünü belirtti.

Silifke Belediyesi ve Silifke Müze Müdürlüğü ile ortaklaşa planlanan "Alternatif turizm konseptlerinin geliştirilmesi projesi kapsamında ilçedeki turizm alanlarının geliştirileceğini aktaran Su, "Projeyle yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alan üzerinde, dinlenme, eğlenme, piknik amaçlı kullanım alanları, çadır ile karavanlı kamp alanları, trekking, spor aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri gibi konaklama tesisleri kurulacak. İnanıyorum ki bu proje, Silifke ve civarındaki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan sağlamış olacaktır." diye konuştu.

Su, Uzuncaburç Arkeo köyü ve rotaları projesi kapsamında, antik kentte yer alan birçok tarihi mekanın tanıtımı, markalaşması ve altyapı iyileştirmelerine yönelik çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Mersin'de ÇKA destekli projeler için protokol imzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement