Muhtar Kent Eyalet Madalyası'na Layık Görüldü - Son Dakika
Ekonomi

Muhtar Kent Eyalet Madalyası'na Layık Görüldü

Muhtar Kent Eyalet Madalyası\'na Layık Görüldü

Coca-Cola Şirketi'nin CEO'su Muhtar Kent, Georgia Tarih Cemiyeti ve valilik tarafından yaşamı ve başarıları ile topluma değer katan kişilere verilen Eyalet Madalyası'na layık görüldü.

08.02.2016 15:30  Güncelleme: 15:34

Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, ABD'den Eyalet Madalyası aldı. Böylece tarihi 300 yıl öncesine dayanan madalyayı ilk defa bir Türk almış oldu.

EYALET MADALYASI'NA LAYIK GÖRÜLDÜ

Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, 2016 yılı Georgia eyalet mütevellisi olarak seçilerek, Georgia Tarih Cemiyeti ve Valilik tarafından yaşamı ve başarıları ile topluma değer katan kişilere verilen Eyalet Madalyası'na layık görüldü.

İLK DEFA BİR TÜRK LAYIK GÖRÜLDÜ

Böylece tarihi 300 yıl öncesine dayanan madalyayı ilk defa bir Türk almış oldu.

"865 BİN KADININ GÜÇLENMESİNE YARDIMCI OLDUK"

"Bugün, sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalarımız gerçek bir değer yaratacak şekilde gerçekleştiriliyor" diyen Kent şöyle devam etti: "52 ülkede 865 bin kadının güçlenmesine yardımcı olduk. Bunun bireylerin yaşamını değiştirmekle kalmayıp ekonomiyi de iyileştirdiğine ve toplumu daha güçlü ve sürdürülebilir hale getirdiğine şahit olduk."

MUHTAR KENT KİMDİR?

Babası Necdet Kent dönemin Fransa (Marsilya) Başkonsolosuydu. Tarsus Amerikan Koleji'ni bitirdi. İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdi. 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1999 ile 2005 yıllar arasında Efes Pilsen grubunda görev aldı. 2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta doğu grup başkanı oldu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atanmıştır.

Kaynak: dunya.com ve haberturk.com


Son Dakika Ekonomi Muhtar Kent Eyalet Madalyası'na Layık Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Muhtar: Neresi türk be ! 1 0 Yanıtla

Advertisement