Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreteri Cihad Terzioğlu, MÜSİAD'ın bir sermaye örgütü veya patronların yeri olmadığını belirterek, "Biz faaliyetlerimizi ticari diplomasi olarak görüyoruz ama sadece para kazanma faaliyeti olarak görmüyoruz. Aynı zamanda ekonomik tebliğ olarak da görüyoruz." ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Kadın tarafından düzenlenen, annelere ve ev hanımlarına eğitimler vererek evsel atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili "Dönüşüm Evden Eğitim Anneden Başlar" konulu etkinlik, MÜSİAD Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılışında konuşan MÜSİAD Genel Sekreteri Cihad Terzioğlu, MÜSİAD'ın 33 yaşında bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ama bir STK'nın çok ötesinde olduğunu belirterek, bir ülkenin hür, bağımsız ve müstakil olmasının önemine değindi.
MÜSİAD'ın gerçekten müstakil bir kuruluş olduğunu ve ticari ve insani diploması faaliyeti yürüttüğünü belirten Terzioğlu, "MÜSİAD'ın bir araya merkezde, bir ayağı ise bütün gönül coğrafyasını dolaşıyor. Gönül coğrafyasının erdemli ticaretini artırmak için dolaşıyor. Biz faaliyetlerimizi ticari diplomasi olarak görüyoruz ama sadece para kazanma faaliyeti olarak görmüyoruz. Aynı zamanda ekonomik tebliğ olarak da görüyoruz. Benim inancıma göre ekonomik tebliğ, ticari tebliğ de bir vazifedir." diye konuştu.
Bugün dünya gelirinin yüzde 90'ının 10 milyon kişi de olduğunu, kalanının ise diğerleri tarafından paylaşıldığını aktaran Terzioğlu, "MÜSİAD, varlığı itibariyle bu nizama dur diyor. Faizi aşağıya çektik, yerine emeği, gayreti koyacağız. Emeğin kıymetini anlamayan annenin de kıymetini anlayamıyor. Emeğin kıymetini anlamayan anne olup iş kadını olmak ne demek, mücadele vermek ne demenin de kıymetini de anlayamıyor." açıklamasını yaptı.
Terzioğlu, MÜSİAD'ın bir sermaye örgütü veya patronların yeri olmadığını dile getirerek, MÜSİAD'ın ticaret yapanların, ticaretlerini büyütmek isteyenlerin yeri olduğunu ve MÜSİAD'ın gençlik teşkilatının 5 bin kişilik üyeye sahip olduğunu aktardı.
"Sahibi olduğunu düşündüğümüz her şey aslında bize emanet"
MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar da dünyanın gelişmeye ve dönüşmeye devam ettiğini, fakat bu değişimin teknoloji ve bilimde olduğu gibi çevre konularında olumlu yönde seyretmediğini ifade etti.
İlbahar, "Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartlarının artmasına bağlı olarak tüketimde de hızlı bir artış yaşanarak dünyanın dengesi bozulmakta ve sınırlı kaynaklarımız hızla tükenmektedir. Bu durumun olumsuz sonuçlarını ise süregelen pandemi ile birlikte iklim değişiklikleri, kuraklık, enerji krizi olarak günümüzde deneyimlemeye başladık." değerlendirmesinde bulundu.
Her şeyin bir düzen içerisinde yaratıldığını aktaran İlbahar, şöyle devam etti:
"Bizler de bu dengeyi bozmamakla uyarılıyoruz. Sahibi olduğunu düşündüğümüz her şey aslında bize emanettir. Yaşadığımız çevre, sağlığımız, üzerine bastığımız toprak insanlık için birer emanet niteliği taşımaktadır.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için doğal kaynakların verimli kullanılmasını, tüm canlıların ortak yaşam olan doğanın ekolojik dengesinin gözetilmesine ve doğa ile uyumlu bir toplumsal yaşamın geliştirilmesini elzem görüyoruz ve bu bilinçle 'Dönüşüm Evden Eğitim Anneden Başlar' diyoruz."
İlbahar, kadınların iş dünyasından aile hayatına, akademik hayattan sosyal hayata kadar birçok alanda aktif rol almaya ve hayatın her alanına temas etmeye devam ettiğine işaret ederek, "Enerji verimliliğinden çevre bilincine atıkların dönüştürülmesinden gıda israfına kadar birçok konuyu ele alacağımız eğitim programımızın ilk gününde sizler bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Programımızın yeni farkındalıklara vesile olmasını, dünyamızın kadınların ellerinden yeniden yeşermesini diliyorum." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › MÜSİAD'dan 'Dönüşüm Evden Eğitim Anneden Başlar' etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?