Öib 8 İmar Planı Değişikliğini Onayladı - Son Dakika
Ekonomi

Öib 8 İmar Planı Değişikliğini Onayladı

Öib 8 İmar Planı Değişikliğini Onayladı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne ait İzmir'de, Maliye Hazinesine kayıtlı Yalova ve Tekirdağ'da, Devlet Malzeme Ofisi adına kayıtlı İstanbul'da bulunan bazı taşınmazlar ve parsellere yönelik...

27.01.2012 10:33

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne ait İzmir'de, Maliye Hazinesine kayıtlı Yalova ve Tekirdağ'da, Devlet Malzeme Ofisi adına kayıtlı İstanbul'da bulunan bazı taşınmazlar ve parsellere yönelik imar planı değişiklikleri onayladı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri'ne ait(TTA)İzmir'de, Maliye Hazinesine kayıtlı Yalova ve Tekirdağ'da, Devlet Malzeme Ofisi(DMO) adına kayıtlı İstanbul'da bulunan bazı taşınmazlar ve parsellere yönelik imar planı değişiklikleri onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Tebliğ'ler Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin Ballıkpınar Mahallesinde bulunan taşınmazlara yönelik, "gelişme konut alanı, ticaret alanı, ilköğretim tesisleri alanı, ortaöğretim tesisleri alanı, anaokulu alanı, sağlık tesisleri alanı, dini tesis alanı, belediye hizmet alanı, kentsel spor alanı, LPG ve akaryakıt satış istasyonu, sosyal ve kültürel tesis alanı, trafo alanı, park, çocuk bahçesi ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı.

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri(TTA) A.Ş.'ye ait İzmir'in Menderes ilçesinin Cumaovası Köyünde yer alan taşınmazlara yönelik; "konut alanı, konut+ticaret alanı, sağlık tesis alanı, belediye hizmet alanı, park ve yol" fonksiyonları önerilmesine ilişkin imar planı değişikli kabul edildi.

Konya'nın Karatay İlçesinin Tatlıcak Mahallesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazların "tarım ve hayvancılık ürünleri entegre tesis alanı, yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin hazırlanan imar planının onaylanması kararlaştırıldı. Aynı Mahallede bulunan taşınmaza "konut dışı kentsel çalışma alanı, tarım ve hayvancılık ürünleri entegre tesis alanı, park ve yol" fonksiyonu önerilmesine ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Devlet Malzeme Ofisi(DMO) Umum(Genel) Müdürlüğü adına kayıtlı, İstanbul'un Kadıköy ilçesinin, Merdivenköy Mahallesindeki parsellere yönelik "üniversite alanı, park alanı, metro istasyonu alanı, kentsel hizmet alanı, dere, trafo alanı, yol" kararları getirilmesine ilişkin 4 paftadan oluşan imar planı değişikliği ve 1 paftadan oluşan nazım imar planı değişikliği onaylandı. Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gereği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Kadıköy Belediye Başkanlığı'na gönderilmesi kararlaştırıldı.

Tütün, Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye ait İzmir'in Konak ilçesi, Halkapınar Mevkiinde bulunan parsellere yönelik "merkezi iş alanı, park alanı, devlet demiryolları alanı, yol, belediye hizmet alanı" kullanım kararları getirilmesine ilişkin 2 paftadan oluşan imar planı değişikliği ve 1 paftadan oluşan nazım imar planı değişikli kabul edildi. Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bilgi ve gereği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ve Konak Belediye Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

-MALİYE HAZİNESİNE KAYITLI TAŞINMAZLAR-

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Yalova'nın Altınova ilçesinin, Tavşanlı Beldesinde bulunan parsellere yönelik "özel kreş ve anaokulu alanı, yol, konut alanı, ticaret alanı" kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan 1 paftadan oluşan Nazım İmar Planı Değişikliği ve 2 paftadan oluşan Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. Onaylanan planların Tavşanlı Belediye Başkanlığı'na gönderilmesine kara verildi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin Hatip Mahallesindeki parsele yönelik "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" kararı getirilmesine ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve İmar Planı Değişikliği onaylandı. Onaylanan planların Çorlu Belediye Başkanlığı'na gönderilmesi kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öib 8 İmar Planı Değişikliğini Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement