Rahmi Koç'tan çok konuşulacak sözler: 600 vekil çok 200 yeter! - Son Dakika
Ekonomi

Rahmi Koç'tan çok konuşulacak sözler: 600 vekil çok 200 yeter!

Rahmi Koç\'tan çok konuşulacak sözler: 600 vekil çok 200 yeter!

Türkiye'de nüfus artışının kontrol altına alınması gerektiğini belirten Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Nüfusun fazla olmasının ekonomik sorunlara neden olduğunu belirten Koç, ''Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur. O bakımdan nüfus artışı çok önemli.'' dedi.

21.11.2023 15:00  Güncelleme: 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli iş insanlarından biri olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de nüfus artış hızının yüksek olduğunu belirten Koç, bunun ekonomiye olumsuz etkisi olduğunu söyledi. Gazete Oksijen'e röportaj veren Koç, "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor." dedi.

"NÜFUSU KONTROL ETMEMİZ LAZIM"

Nüfus artışı nedeniyle hizmetlerin aksadığını belirten Koç, "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, eğitim yetmiyor. Hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor bugünkü durumda. Bir defa nüfusu kontrol etmemiz lazım." dedi.

"KENDİ YARATTIĞIMIZ KAYNAK KENDİMİZE YETMİYOR"

Koç sözlerine şöyle devam etti: "Bu kadar nüfusla hareket etmek ve ekonomiyi sağlamlaştırmak zor. Çünkü kendi yarattığımız kaynak kendimize yetmiyor. Muhakkak dışarıdan kaynak icap ediyor. Bugün memlekette işsizlik çok. Bir kişiye iş bulmak için 60 binle 80 bin dolar arasında yatırım icap ediyor. Bu yatırımın gelebilmesi için de altyapının düzenlenip yerine oturtulması lazım.

"2 MİLYON MEMUR VE 200 VEKİL YETER"

Diyorlar ki, devlette 5.5 milyon kişi çalışıyor. Buna askerler dahil değil. Dolayısıyla 2 milyon kişiyle bu devlet rahatlıkla döner. 600 milletvekili var, 200'üyle rahatlıkla hallolur."

Son Dakika Ekonomi Rahmi Koç'tan çok konuşulacak sözler: 600 vekil çok 200 yeter! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement