Sezonun İlk Çekirdeksiz Kuru Üzümü Satıldı - Son Dakika
Ekonomi

Sezonun İlk Çekirdeksiz Kuru Üzümü Satıldı

Sezonun İlk Çekirdeksiz Kuru Üzümü Satıldı

Manisa Ticaret Borsası'nda, geleneksel olarak sezonun ilk çekirdeksiz kuru üzümü törenle satıldı.

15.08.2013 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ticaret Borsası'nda, geleneksel olarak sezonun ilk çekirdeksiz kuru üzümü törenle satıldı. Karaoğlanlı Beldesi'nden Fikret Yalçın'ın getirdiği ilk mahsül çekirdeksiz kuru üzüm kilosu 110 liradan alıcı buldu. AK Parti ve CHP milletvekilleri, konuşmalarıyla töreni siyasi arenaya çevirdi.

Sezonun ilk çekirdeksiz üzümünü satışı için Manisa Ticaret Borsası'nda düzenlenen törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, MHP'li Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, dernek başkanları, üzüm işletme sahipleri ile üreticiler katıldı.

2013-14 SEZONU TAHMİNİ REKOLTE 242 BİN TON

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, 2012-13 sezonunda 234 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm ihracatı yapıldığını karşılığında 504 milyon TL gelir elde edildiğini söyledi. Özkasap, hava ve doğa koşullarının normal seyrinde devam etmesi halinde, 2013-14 sezonununda 242 bin ton çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesi beklediklerini söyledi. Özkasap ayrıca, Manisa Sultaniye Üzümü'nün tanıtımı ve iç piyasadaki tüketiminin artırılması hususunda çiftçisinden, tüccarına, bürokratından siyasetçisine önemli görev düştüğünü vurguladı.

TÖRENDE SİYASİ ARENA

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap'ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan CHP ve AK Parti Manisa Milletvekilleri birbirlerini eleştirdi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuşmasında, üzüm fiyatları konusunda yaşanan istikrarsızlığın faturasını AK Parti iktidarına bağlayarak, "Bunun önüne geçilmesi için düzenleyici ve belirleyici tedbirleri alması gerekir. Bu yıl içinde yaşanan doğal afetler sonucunda zarar gören bağların sorunları hala halledilmedi. Sorunun çözümü için söz verenler hala ortada yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in sözleri ne oldu? Zarar görenler için kaynak aktaracaktı. Hala zararları karşılayacak bir aktarım yok" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisini iktidara geldiği süreçte hiçbir çiftçinin mağdur edilmediğinin altını çizerek, doğa afetlerinden dolayı mağdur olanların zararlarını karşılandığını söyledi. Özdağ, şöyle konuştu:

"Özel, doğru söylüyor. Muhalefet konuşur, ama unutmasın iktidar yapar. CHP'nin ve MHP'nin eleştirilerinden dolayı memnuniyet duyuyorum. Ancak doğruyu konuşan ve doğru tespit yapan insanları tebrik ederiz. Çiftçinin zararlarının karşılanması konusunda gerekli çalışmalar sürüyor. Şu an üreticilerimizin borçları ertelendi. Şimdi sıra zararların karşılanmasında."

İLK ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜMÜNÜ GETİRDİ ALTINI KAPTI

Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek, borsaya ilk gelen 90 kilo çekirdeksiz kuru üzümü satışa çıkardı. Açık artırma ile sezonun ilk çekirdeksiz üzümünü, kilosu 110 liradan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap aldı. Ardından borsaya ilk çekirdeksiz kuru üzümü getiren Karaoğlanlı Beldesi'nden üretici Fikret Yalçın'a Vali Savaş, çeyrek altın taktı. Törenin sonunda borsaya gelen ilk çekirdeksiz kuru üzüm ile birlikte protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sezonun İlk Çekirdeksiz Kuru Üzümü Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement