Siirt Valisi Ahmet Aydın "Barajlar Siirt'i Kalkındıracak" - Son Dakika
Ekonomi

Siirt Valisi Ahmet Aydın "Barajlar Siirt'i Kalkındıracak"

Siirt Valisi Ahmet Aydın "Barajlar Siirt\'i Kalkındıracak"

Siirt Valisi Ahmet Aydın Şirvan İlçesine bağlı Dişilinar köyü civarında yapılan barajda incelemelerde bulundu.

07.10.2013 17:53

Siirt'in Şirvan İlçesine bağlı Dişilinar köyü civarında Çetin Hidroelektrik Santral tarafından yapılan barajı Vali Ahmet Aydın ve beraberindekiler incelemelerde bulundular. Baraj yetkililerinden baraj hakkında bilgi alan Vali Ahmet Aydın barajların Siirt'in çehresini değiştireceğini ve ciddi bir ekonomik gelir kaynağı olduğunu açıkladı.

Çetin Hidroelektrik Santrali proje Direktörü Emre Erdoğan'dan barajla ilgili bilgi alan Vali Ahmet Aydın barajda şuan toplam 1 bin kişinin çalıştığını ve sayının ilerleyen aşamalarda artacağını belirtti. Barajla ilgili Vali Ahmet Aydın'a ve beraberindekilere bilgi veren Proje Direktörü Emre Erdoğan ise "Barajın inşaat çalışmalarında çevre köyler olmak üzere Siirt'ten bin kişi istihdam ediliyor. Şirvan ve Pervari ilçe sınırlarında yer alan baraj çekirdek asfalttan, ön ve arka kısmı ise kaya dolgu olacak. Yatırım bedeli 1.5 milyar liralık olacaktır" dedi.

Ana Baraj ve Aşağı Baraj santrallerinden oluşacak Çetin projesinin Ana Baraj ve Santrali 401 MW kurulu Güce ve yıllık 1100 GWh üretime; Aşağı Çetin Barajı ve Santrali ise 116 MW kurulu güç ve yıllık 300 GWh üretime sahip olacak. Böylelikle toplam 517 MW kurulu güç ile Statkraft firmasının Türkiye'deki en büyük enerji yatırımı olan Çetin HES, Siirt ve Siirt ili büyüklüğünde 6 ilin elektrik ihtiyacını karşılamaya yeterli kapasitede bir tesis olacak.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Siirt Valisi Ahmet Aydın 'Barajlar Siirt'i Kalkındıracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement