Soğutma sistemleri 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediliyor - Son Dakika
Ekonomi

Soğutma sistemleri 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediliyor

Sivas'ta fabrikalarında ürettikleri soğutma sistemlerini 4 kıtada 64 ülkeye ihraç eden firma, yıllık 1,5 milyon doları bulan ihracatla ülke ekonomisine katkı sunuyor.

18.12.2021 10:59  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta fabrikalarında ürettikleri soğutma sistemlerini 4 kıtada 64 ülkeye ihraç eden firma, yıllık 1,5 milyon doları bulan ihracatla ülke ekonomisine katkı sunuyor.

Kentte 2010 yılında "My General Soğutma" adıyla kurulan, 2013'ten bu yana da Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasında soğuk hava ve donmuş muhafaza depoları, şok odaları, su soğutma sistemleri, buz makineleri, endüstriyel soğutma sistemleri montajı ve imalatı yapan firma, ürünlerini Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya, Gana, Cezayir ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediyor.

Firmanın sahibi Mehmet Arslan, AA muhabirine, kuruldukları günden bu yana ihracatı hedef alarak ilerlediklerini ve ülke ekonomisine güç katmaya devam ettiklerini söyledi.

Kovid-19 aşılarının muhafazasında kullanılan sistemler de ihraç ediliyor

Ürettikleri soğutma sistemlerinin özellikle gıda ve ilaç sektöründe yaygın kullanıldığına dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

"Hatta güncel olarak belirtecek olursak Kovid-19 aşılarının muhafaza edilmesinde dünyanın her tarafında ürünlerimiz kullanılıyor. Ayrıca et ve süt entegre gibi proses alanların soğutulması, imalat alanlarının soğutulması, izole edilmesi gibi konularda bunların hepsini anahtar teslimi yapabiliyoruz. Biz şu anda Sivas'taki fabrikamızda soğuk hava depolarının ne ihtiyacı varsa aksesuarından tutun kilitli soğuk hava panellerine, soğutma cihazlarına kadar her şeyi üretiyoruz. Ayrıca buz pateni pistlerinin ihtiyaçlarına yönelik sistemler de imal ediyoruz."

İhracatta her sene bir önceki yıla göre daha güçlü ilerlediklerini anlatan Arslan, "Geçtiğimiz sene 1,5 milyon dolarlık bir rakama ulaştık ve Anadolu'dan sesimizi daha güçlü duyurmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." dedi.

Arslan, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında birçok ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, "Bununla beraber yurt dışındaki bayilik sistemimizle de satışları daha hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Son dönemde parlayan yıldızlarımız Özbekistan, Tacikistan ve Azerbaycan. Bu ülkelere de ağırlık vererek ürünlerimizi dünyanın her tarafına ulaştırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Fabrikanın 25 kişiye ekmek kapısı olduğunu dile getiren Arslan, ilerleyen dönemlerde üretim ve pazar alanının gelişmesiyle ekonomiye ve istihdama daha fazla katkı sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Soğutma sistemleri 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Soğutma sistemleri 4 kıtada 64 ülkeye ihraç ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement