Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. Bakan Şimşek, ''Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz'' dedi.

20.12.2023 21:32  Güncelleme: 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek, "Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genel kurula katılarak konuşma yaptı.

TBMM'de bütçe görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek'ten asgari ücret mesajı

"ENFLASYONU KALICI OLARAK DÜŞÜRECEĞİZ"

Enflasyonu düşürmekte karalı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, "Enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Bu OVP'nin en öncelikli hedefidir. Bu amaçla başlatılan parasal sıkılaştırma süreci devam ediyor. Seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları ile parasal sıkılaştırmayı destekliyoruz. Para, maliye ve gelirler politikaları arasındaki eş güdüm güçlendirilirken önümüzdeki dönemde verimlilik artışı odaklı yapısal dönüşümü önceliklendireceğiz. Ekonomideki dengelenme, Türk lirası varlıklara artan ilgi, rezervlerdeki artış ve kurun istikrarlı seyri, enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir" dedi.

"ENFLASYONU 2026 YILINDA TEK HANELİ SEVİYELERE DÜŞÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Ağustostan itibaren aylık enflasyonun düşüş trendine girdiğini hatırlatan Şimşek, "Çekirdek enflasyondaki düşüş, çok daha belirgindir. Eylül ayında çekirdek enflasyon yüzde 5,3'tü. Ekim'de yüzde 3,7, kasımda yüzde 2 civarına gerilemiştir. Yani enflasyondaki ivme kaybı çok net bir şekilde ortadadır. 2024 yılı hedeflerimizle uyumlu bir patikaya doğru evrilmiştir. Nitekim 12 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentilerine bakarsanız son 2 ayda 5 puan gerilemiş ve hedeflerimize yakınsamıştır. Yıllık enflasyon düşüşü 2024'ün ikinci yarısında kendisini gösterecektir. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36'ya, 2026 yılında ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz

Son Dakika Ekonomi Bakan Şimşek: Enflasyonu 2026 yılında tek haneye düşüreceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • adalet icin: Ağam bizimle egleniii 71 3 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Geçenlerde baska diyordu 2024 du sonra 25 oldu simdi 26 diyor hado hayırlısı ya tutarsa 68 1 Yanıtla
    ahmet bayrak: Vay be. Yanlis bilgiyi 43 kişi beğenmiş. İlginç. Bakan 2024 ikinci yarısından sonra enflasyon dusmeye başlayacak 2024 yılsonu yüzde 36 olacak ve 2026da tek haneye indireceğiz diyor. Bunu da en başından beri söylüyor. Birazcık kafanızı çalıştırın. 8 16
  • Osman Senel: Atma ziya 65 4 Yanıtla
  • halit kaplan: Seçim var ya Hani Gabar petrol Hani köyün güzeli tog 59 9 Yanıtla
  • mustafa kemal ünal: yıl 2001 di herhalde bu masala başlandığında ooooooooo aradan neredeyse 23 sene geçmiş masal değişmemiş 57 4 Yanıtla
  • Güven ilken: Anlat.anlat...Heyecsnli oluyor :) 24 1 Yanıtla
  • Güven ilken: Anlat,anlat... Heyecanlı oluyor ;) 17 1 Yanıtla
  • ibrahim başaran: nasıl olacak bu acaba? zengini daha zengin fakiri daha fakir yaparak mı olacak bu dediğiniz bu dediğinize kargalar bile gülmüyor artık bize doğruları söyleyin ne kadar ömrümüz kaldı doktor.... 10 0 Yanıtla
  • Serkan Basar: yorulduk artık sizin rakamlarınızdan 20 yıldır hiç bitmiyor 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement