Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alınan kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını tehdit etmemesi gerektiğini belirterek, "Uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalı" ifadesini kullandı.
Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni eğitim-öğretim yılı öncesi kırtasiye alışverişi yapan velilere uyarılarda bulundu.
Velilerden ürünlerin dış görüntüsüne kanmamalarını isteyen Palandöken, ürünlerin menşesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, şöyle devam etti:
"En önemlisi CE ve EN-71 uluslararası standart işaretlerine mutlaka dikkat edilmeli ve bu ürünler güvenilir yerlerden alınmalıdır. Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarına dikkat edin. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin."
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının bazı ürünlerle ilgili "tehlikeli kimyasal madde" tebliğine dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:
"Tekstil, hazır giyim, deri ürünleri ve kırtasiye ürünleri başta olmak üzere bazı tüketim ürünlerinde azo boyar maddeler ve fiyatların kullanımı ile ilgili getirilen sınırlamalara mutlaka dikkat edilmelidir. Uzak Doğu ülkelerinden getirilerek ucuz diye piyasaya sürülen ürünlere dikkat edilmelidir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 2011'de yapmış olduğu denetimlerde kırtasiye ürünlerindeki güvensizlik oranı yüzde 53 iken, bu oran 2012'de yüzde 24'e düşmüştür. 2011'de kırtasiye ürünlerindeki aykırılık oranı yüzde 53 iken, 2012'de yüzde 24'e, 2013'te yüzde 18'e düşmüş bulunuyor. Ancak 2011'de çocuk ayakkabılarındaki yüzde 83 güvensizlik oranı ile ilgili yeni bir çalışma yapılmadığından ayakkabı alırken çok dikkat edilmelidir." - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?