Tezgahlar, hamsilerle şenlendi! Kilosu 15 TL'ye düşünce vatandaşın yüzü güldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tezgahlar, hamsilerle şenlendi! Kilosu 15 TL'ye düşünce vatandaşın yüzü güldü

07.10.2021 14:29  Güncelleme: 14:33

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan kıtlık sebebiyle 40 TL'ye kadar çıkan hamsi, yaşanan bolluk sonrası önce 25 TL'ye kadar düşmüştü. Tezgahlarda bir hayli çoğalan hamsinin fiyatı şimdi de 15 TL'ye indi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1 hafta önce 25 TL'den satılan hamsinin kilosu, yaşanan bolluğun ardından 15 TL'ye kadar geriledi.

HAMSİ BOLLAŞTI, FİYAT DÜŞTÜ

Hamside yaşanan bolluk neticesinde fiyatların düştüğünü ifade eden balık satıcısı Ufuk Aygün, "Son zamanlarda bölgemizde hamsi bollaştı. Hamsi ne zamandır az çıkıyordu. Geçen hafta kilosu 25 TL'ye kadar yükselmişti. Dün hamsinin kilosunu 20 TL'den sattık bugün ise 15 TL'ye düştü" dedi.

"KARADENİZ'DE BOLLUK VAR"

Aygün, "Eylül ayından itibaren hamsi ilk defa 15 TL'ye kadar düştü. Denizde bolluk var. Hamsi bu aralar hem balıkçıyı hem de vatandaşı sevindiriyor. Şu anda Karadeniz'de bir bolluk var. Vatandaşlar da bu bolluğu değerlendiriyor" diye konuştu.

Vatandaşlar ise hamsiyi ucuza aldıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Hamsi 15 TL'ye düştü, tezgahlar şenlendi
Hamsi 15 TL'ye düştü, tezgahlar şenlendi
Hamsi 15 TL'ye düştü, tezgahlar şenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tezgahlar, hamsilerle şenlendi! Kilosu 15 TL'ye düşünce vatandaşın yüzü güldü - Son Dakika


Advertisement