Ticari Araç Sahiplerine Getirilen Ötv Muafiyeti - Son Dakika
Ekonomi

Ticari Araç Sahiplerine Getirilen Ötv Muafiyeti

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus araçlarını ÖTV'siz değiştirme imkanı veren yasanın sektöre doping etkisi yapacağını belirterek, "Bu sayede şoför esnafımız emektar ekmek teknelerini yenileme fırsatı bulacak.

25.09.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, ticari yolcu ve yük taşımacılığı yapanlara bir kereye mahsus araçlarını ÖTV'siz değiştirme imkanı veren yasanın sektöre doping etkisi yapacağını belirterek, "Bu sayede şoför esnafımız emektar ekmek teknelerini yenileme fırsatı bulacak." ifadesini kullandı.

Topçu, yazılı açıklamasında, hükümetin son dönemdeki düzenlemelerinin esnaf açısından müjde niteliği taşıdığını kaydetti.

ÖTV muhafiyetinin yanında BAĞ-KUR pirim ödemelerini zamanında yatıran şoför esnafına yüzde 5 indirim sağlanmasının ikinci bir sevinç kaynağı olduğuna işaret eden Topçu, şunları kaydetti:

"Şoför esnafının tüm sermayesi ekmek tekneleri olan otomobilleridir. Milletimizi ulaşacağı noktaya konforlu bir şekilde ulaştırmak isteyen tüm esnafımız adına Başbakan Binali Yıldırım'a ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanım Fevzi Apaydın'a teşekkür ediyorum. Bu sayede şoför esnafımız, emektar ekmek teknelerini 30 Haziran 2019 tarihine kadar ÖTV ödemeden yenileme fırsatı bulacak."

Topçu, kararın otomotiv sektörüne de canlılık getireceğine inandıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ticari Araç Sahiplerine Getirilen Ötv Muafiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement