Türk İş Adamları, Sudan'da Turizm Şehri Kuracak - Son Dakika
Ekonomi

Türk İş Adamları, Sudan'da Turizm Şehri Kuracak

Türk İş Adamları, Sudan\'da Turizm Şehri Kuracak

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk iş adamlarının Sudan'ın Kızıldeniz eyaletinde turizm şehri kuracağını belirtti.

13.02.2018 18:07  Güncelleme: 11:10

Sudan'a beraberindeki iş adamı heyetiyle 5 günlük bir ziyaret için gelen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Madencilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Sudan Merkez Bankasında temaslarda bulundu. Tin, Türk iş adamlarının Sudan'ın Kızıldeniz Eyaleti'nde turizm şehri kuracağını bildirdi.

ERDOĞAN 2 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ HEDEFLEMİŞTİ

Görüşmeleri sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan için koyduğu 2 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamak için çabaladıklarını söyledi.

"250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM OLACAK"

Türk iş adamlarının Port Sudan'da turizm şehri kuracağını aktaran Tin, şunları kaydetti:

"Kızıldeniz Valisi ile yapılan görüşmeler sonunda, Port Sudan bölgesine 10 bin kişinin yaşayacağı turizm şehri kurulması kararlaştırıldı. Bu yapılacak şehir Sudan'da bir ilk olacak. Modern şekilde planlanacak ve Sudan'ın dünyaya tanıtımını sağlayacak. Görseli, yapısı Türk mimar ve mühendisleri tarafından yapılacak. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım olacaktır."

Turizm şehri kurulmasıyla Türkiye ve Sudan arasında turizmin gelişimi sağlanacağını ifade eden Tin, Port Sudan'ın dalgıç merkezi haline geleceğini vurguladı.

"TÜRKİYE ÖVGÜYÜ HAK EDİYOR"

Türk heyetine eşlik eden Kızıldeniz Valisi Ali Ahmed Hamed ise turistik köy projesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Hamed, "Sudan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı desteklemek ve güçlendirmek için hazırız. Türkiye'nin tarihi Sevakin Adası'nda iyileştirme çabaları da büyük bir övgüyü hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk İş Adamları, Sudan'da Turizm Şehri Kuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement