Tüsiad'dan "En İyi İş Fikirleri"Ne Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad'dan "En İyi İş Fikirleri"Ne Ödül

Tüsiad\'dan "En İyi İş Fikirleri"Ne Ödül

Tüsiad'ın gerçekleştirdiği 'En İyi İş Fikirleri' projesi yarışmasından birinciliği ODTÜ'den 'Ağır Metal Çöpçüleri' projesiyle Beliz Bediz ve Yunus Can Esmeroğlu kazandı.

10.10.2012 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüsiad'ın gerçekleştirdiği 'En İyi İş Fikirleri' projesi yarışmasından birinciliği ODTÜ'den 'Ağır Metal Çöpçüleri' projesiyle Beliz Bediz ve Yunus Can Esmeroğlu kazandı.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜSİAD ) tarafından gerçekleştirilen ' Bu gençlikte iş var ' projesi iyi iş fikirleri yarışması ödül töreni Ceylan İntercontinental Otel'de yapıldı. Törene TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD üyesi ve proje koordinatörü Metin Akman ile öğrenciler katıldı. Üniversite öğrenci topluluklarıyla organize edilen yarışmaya bu yıl 48 üniversiteden 154 proje katıldı. İyi iş fikirleri dalında yarışan üniversiteler arasında birincilik ödülünü Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) ' Ağır Metal Çöpçüleri' projesiyle Beliz Bediz ve Yunus Can Esmeroğlu kazandı.

" GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI ELDEN ELE YENİ VE GENÇ NESİLE DEVREDİLMEKTE "

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, şunları söyledi:

"TÜSİAD'ın' Bu Gençlikte İş Var ' İş fikirleri yarışması ödül töreninin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Hepinizin bildiği gibi TÜSİAD, Türkiye'nin birçok değerli girişimcisinin oluşturduğu gönüllü bir sivil toplum örgütü, daha net bir ifadeyle TÜSİAD bir girişimci örgütü. TÜSİAD'ın en önemli varlığı değerli üyeleri ve üyelerinin toplumda yerine getirdikleri girişimci rolleridir. Bu nedenle biz TÜSİAD üyelerinin ülkemize en önemli katkılarının başında ekonomiye olan doğrudan katkımıza ilave, girişimcilik tecrübelerimizi geniş bir biçimde paylaşarak, girişimcilik ekosistemine ve dolayısıyla toplumumuza ekonomik ve sosyal yönden sağlayacağımız katkılar geliyor. Bu anlayış, yürüttüğümüz bu projenin temelini oluşturuyor.

'Bu gençlikte iş var ' iş fikirleri yarışmasının amaç ve ilkelerimiz çerçevesinde tam da TÜSİAD üyelerine ve kurumumuza yakışırı bir proje olduğuna inanıyoruz. Özellikle yukarıdan yönlendirme olmadan, kendi kendini yöneten serbest girişime dayalı kurgusu, kuşaktan kuşağa bilgi ve tecrübe aktarımı için etkili bir yol gösteren etkili bir tecrübe yapısı ve ekonomik etkinliği öne çıkaran değerlendirme ve jüri süreçleri itibariyle. Tüm bu nedenle TÜSİAD rehberleri ve gençlerimizin oluşturduğu yalın ve fakat yüksek etkili süreç, gençlerimizin heyecan ve istekleriyle, kısa sürede benzerlerinden farklı bir kapsama ulaştı. Bizleri bugün biraraya getiren bu yarışma, aslında ülkemizdeki girişimclik ekosisteminin en temel bileşenlerini biraraya getiriyor. Bu platformda girişimciliğin birikimi, geleceği ve potansiyeliyle, doğrudan temas ediyor. Hatta beki de bugün bu salonda girişimcilik bayrağı elden ele, uzun soluklu bir yarışta Türkiye'nin kazanması için, yüksek başarılara aday, genç ve yeni nesile devredilmekte."

Boyner konuşmasını "TÜSİAD gençlerle gurur duyuyor" sözleriyle bitirdi.

GENÇ GİRİŞİMCİLİK BAYRAĞI EGE ÜNİVERSİTESİ'NE

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. TÜSİAD ' Bu gençlikte iş var ' iyi iş fikirleri projesi yarışmasına en çok proje başvurusu yapan Ege Üniversitesi, TÜSİAD Genç Girişimcilik Bayrağını aldı. Genç Girişimcilik Bayrağı'nı Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soyluer ile Ege Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Gizem Özvatan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner'den aldı. Birincilik ödülünü Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir'in yaptığı, ODTÜ'den 'Ağır Metal Çöpçüleri' projesiyle yarışmaya katılan Beliz Bediz ve Yunus Can Esmeroğlu kazandı.

İkinciliği Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın rehberliğinde çalışan ve 'evarkadasim.com' internet projesiyle yarışan Bahçeşehir Üniversitesi'nden Gürol Herkesecan aldı. Üçüncülük ise, iki grup arasında paylaşıldı. Üçüncülük ödülünü, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun'un rehberliğinde çalışan 'Çevre Dostu Plastikler' projesiyle Ankara Üniversitesi'nden Sinan Şimşek ve Sevda Yıldırım ile Doğan Tv Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın rehberliğini yaptığı Gençlik Radyosu Ekibi projesi ile yarışan Marmara Üniversitesi'nden Arzu Dilan Çağlar ve ODTÜ'den Erensu Akdoğan kazandı. Yarışmada dereceye giren birinci gruba ofis hizmeti, alan adı, e - ticaret sitesi kurma, 365 gün boyunca uzman desteği, 1 yıl süreyle ücretsiz mali müşavirlik ve muhasebe desteği, ücretsiz hukuki danışmanlık ve 10 bin lira ödülü kazandı.

İkinci olan grup ise, aynı ödülleri ve 5 bin lira para ödülünü kazandı. Birinci olan Beliz Bediz her zaman iş alan değil iş veren gençler olmayı isteyerek projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Yunus Can Esmeroğlu ise ellerindeki iş fikrini bir iş modeli haline dönüştürdüklerini kaydetti.

TÜSİAD ' BU GENÇLİKTE İŞ VAR ' PROJESİ İYİ İŞ FİKİRLERİ YARIŞMASI

TÜSİAD'ın girişimleriyle, üniversite öğrenci topluluklarının katkılarıyla organize edilen iyi iş fikirleri yarışmasına bu yıl 48 üniversiteden 154 proje katıldı. Amacı, geleceğin liderleri, siyasileri, yatrımcıları ve yöneticileri olarak üniversite gençliğinin projelerini desteklemek olan yarışmanın bu yıl ikincisi yapıldı. Yarışma süresince öğrenciler iş dünyasıyla yakın temas halinde çalışarak, TÜSİAD üyesi koçlarla iş fikirlerini birlikte hazırlama imkanı buldu. Bu yılki teması istihdam ve sürdürülebilirlik olan yarışmada üniversite öğrencileri oluşturdukları iyi iş fikirleriyle yarışıyorum ve bunları hayata geçirme fırsatı buluyor.

PÇK (MK) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad'dan 'En İyi İş Fikirleri'Ne Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement