Vatan Sevgisi Gibi Eğitim de İhmal Edilemez" - Son Dakika
Ekonomi

Vatan Sevgisi Gibi Eğitim de İhmal Edilemez"

Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek eğitim faaliyetlerinin vatan sevgisinden bağımsız düşünülemeyeceğini belirterek, "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak.

11.08.2016 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Yolları (THY) Eğitim Başkanı Doç. Dr. Kemal Yüksek eğitim faaliyetlerinin vatan sevgisinden bağımsız düşünülemeyeceğini belirterek, "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak. 16 Temmuz günü haberlere baktığınız zaman bu hain kalkışmanın esas kaynağının eğitim olduğunu görürsünüz. Demek ki eğitim çok kolay ihmal edilebilen ama çok ağır bedeller ödeten bir alan." değerlendirmesini yaptı.

Yüksek, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) düzenlenen THY Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı Mezuniyet Töreninde eğitimin vazgeçilmez unsuru vatan sevgisi konusunda değerlendirmeler yaptı.

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) 15 temmuz darbe girişimiyle hiç beklemediği bir musibeti yaşadığını aktaran Yüksek, eğitim konusunda vatan sevgisinin önemine dikkati çekti.

Yüksek, eğitimin her alanda öncelikli hale gelmesi için tüm otoritelere sorumluluk düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz çok sıkıntılı bir süreçten geçti. 15 Temmuz gecesi hiç tahmin etmediğimiz şekilde çok acayip bir hainlikle karşı karşıya kaldık. Çok şükür ki milletimizin bilinci ve vatan sevgisi bu hain kalkışmayı ortadan kaldırdı. 16 Temmuz günü haberlere baktığınız zaman bu hain kalkışmanın esas kaynağının eğitim olduğunu görürsünüz. Demek ki eğitim çok kolay ihmal edilebilen, çok kolay göz ardı edilebilen ama çok ağır bedeller ödeten bir alan. Dolayısıyla hükümetimizin, devletimizin, büyüklerimizin eğitim alanında çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Eğitim ve bilim faaliyetlerinin vatan sevgisinden bağımsız düşünülemeyeceğini anlatan Yüksek, "Yaptığımız her işte, kullandığımız her bilgide esas ölçümüz millete faydalı olmak, vatana faydalı olmak… Dolayısıyla İTÜ'nün mezunlarının en önemli özelliği üretmektir. Yani satın almak değil, kopyalamak değil. Mezunlarımızdan millet olarak büyük beklentimiz olduğunu söylemek istiyorum. Bilim ve teknoloji üreteceksiniz, taklit yapmayacaksınız, kopyalamayacaksınız. İzleyeceksiniz, öğreneceksiniz ama üreteceksiniz. Biz üretmeden bahsettiğimiz 2023 hedeflerine ulaşamayız. Kişi başı geliri 4 kat artırmanın yolu budur." diye konuştu.

- "Eğitim programını sürdürmek için şirketimiz kararlılığını sürdürüyor"

Yüksek, THY Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının 2013 yılında THY, Boeing ve İTÜ ortaklığında, ülkenin hızla büyüyen havacılık sektörüne başarıyla yön vermelerini ve küresel havacılık sektöründe etkin bir role sahip olmalarını sağlamak üzere, Türk Hava Yollarının gelecek vadeden yöneticilerine ve yönetici adaylarına liderlik ve yönetim becerileri kazandırmak amacıyla başlatıldığını söyledi.

Yurt dışından havacılık alanında akademisyenleri getirerek bu sektörde nitelikli eğitim verdiklerini aktaran Yüksek, "Eğitim programını sürdürmek için şirketimiz kararlılığını sürdürüyor. Dünyanın en meşhur üniversitelerinden akademisyenleri Türkiye'ye getirip bizim öğrencilerimize hizmet etmelerini, bilgi aktarmalarını temin etmek aslında yüksek öğrenimin her branşta düşünmesi gerektiği bir model olarak öne çıkıyor. Yani birçok şirket THY gibi kendi alanında benzer modeller kurgulayarak öğrencilerimiz çok daha konforlu, verimli bir şekilde dünyadaki beklenti seviyesine taşıma imkanını bulabilecektir. Bu programın böyle açılımlara da vesile olacağını umarak bu programa desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Boeing Türkiye'yle büyümeye devam edecek"

Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın Işıl ise Türkiye'nin yaşadığı onca sıkıntılı süreci başarıyla atlattığını belirterek, "Bir yıldır görevdeyim, o günden bu yana Türkiye çok zorlukla karşılaştı, hepsinin de üstesinden geldi. Hele de geçtiğimiz günlerde yaşadıklarımızı düşündükçe bu kadar hızlı ve bu kadar birlik içinde geride bırakabilir miydi başka ülke bugünleri… Zannetmiyorum. Onun için biz ayaktayız ve zorluklara karşı çıkabiliyoruz. Güçlü çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ve çalışkan insanlarının geleceğinin parlak olduğunu dile getiren Işıl, THY ve Boeing'in iş birliğinin uzun soluklu yapısına dikkati çekerek şunları aktardı:

"Bugün Boeing'in her yeni nesil uçağında Türkiye'den bir parça var. Boeing İTÜ gibi bir Türk üniversitesiyle Ar-Ge'den tutun da bu program gibi dünya ölçeğinde programlar düzenleyen bir şirket. THY gibi bir dünya markası Boeing uçaklarını güvenle uçuruyor, bakımlarını yapıyor, uçaklarımız THY'ye emanet. Tüm bunları düşündüğümüzde biz kendimizi Boeing olarak Türkiye'deki havacılık ailesinin bir ferdi olarak görüyoruz. Boeing önümüzdeki yıllarda Türkiye'de ve Türkiye ile birlikte büyümeye devam edecek. Burada bunun taahhüdünü de vermek istiyorum. Hep beraber Boeing'i ve THY'yi öteye taşıyacağız."

Eğitim programının kurucu koordinatörü İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Özkol da mezun olan 25 öğrencinin uzay ve havacılık konularında evrensel bilgileri edinerek sektörlerinde başarılarıyla öne çıkacağını söyledi.

- "Yolcularımızı misafirimiz gibi ağırlıyoruz"

Eğitimin iki birincisinden Tahir Gürdil, diğer birinci Ahmet Gayretli ile beraber hazırladıkları konuşmada, Turkish Aviation Academy ve Boeing, İTÜ yetkililerine teşekkür ederek, dünya standartlarındaki en güncel eğitimi aldıklarını söyledi.

Mezunların alınan eğitimlerin havacılık şirketlerinde nasıl kullanılacağı konusunda çalışmalara başladığını ifade eden Gürdil, şöyle konuştu:

"İnancımız ve kültürümüzde paylaşmak defaatle hatırlatılmış, adeta bir insanlık şartı olarak çocukluğumuzdan itibaren bize öğretilmiştir. Evde bize öğretilen ilk şey en güzel yemeklerin, odanın misafire sunulması gerektiğidir. Misafir berekettir. Misafir evin zekatıdır, evin neşesidir. Doymak Allah'tandır, bir kişinin yemeği iki kişiye yeter.

İşte bu Türk Hava Yollarının en önemli farklılaştığı konuyu bizlere göstermektedir. Yolcularımızı evdeki misafirimiz gibi ağırlamak… Tüm imkanlarımızı yolcularımız, çözüm ortaklarımız, tedarikçilerimiz, iç müşterilerimiz olan çalışanlarımızla paylaşmaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vatan Sevgisi Gibi Eğitim de İhmal Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor
    18:14 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği İçin Eğitimler Düzenleniyor

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatnamesi kapsamında Ordu'da ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Eğitimde, koloni bireyleri tanıma, üretim yöntemleri, kalite kontrolü gibi konular ele alınacak. Başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.

  • Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı
    17:49 Kastamonu'da Son 21 Yılda 217 Bin 740 Dekar Tarım Arazisi Sulamaya Açıldı

    DSİ tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu'da son 21 yılda inşa edilen sulama tesisleri ile 217 bin 740 dekar tarım arazisi sulamaya açıldı. Ayrıca, yapılan yatırımlarla 9 baraj ve 2 gölet inşa edilerek 119,68 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldı. Kastamonu'da taşkın riskini azaltmak için tamamlanan 80 taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, yerleşim yerleri ve arazilerin taşkın kontrolü sağlandı. Ayrıca, Kastamonu'da 86 bin 710 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı ve 13 HES tesisi ile yıllık 327,38 gigawatt enerji üretimi sağlandı.


Advertisement