Mahmut Okka'dan Bakanlığı Dönüşüm Planına Destek - Son Dakika
Emlak

Mahmut Okka'dan Bakanlığı Dönüşüm Planına Destek

Mahmut Okka\'dan Bakanlığı Dönüşüm Planına Destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin evini kendisi yenilemek isteyen vatandaşlara sıfır faizle kredi verileceği ve vergiden muaf olacağını yönündeki açıklamaları ses getirdi.

23.08.2017 16:05

İnşaat sektörünün önemli oyuncuları bakanlığın Kentsel Dönüşüm kapsamında evlerini yenilemek isteyen vatandaşlara faizsiz kredi vermesini değerlendirdi. Konuyla ilgili önemli açıklama yapan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, bu durumun olumlu ve olumsuz sonuçlarını projemlak.com'a anlattı.

MAHMUT OKKA: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜ AÇILIR

Bakanlığın evlerini yenilemek isteyenlere faizsiz kredi vermesinin hem olumlu hem de olumsuz yanları olacağına işaret eden Mahmut Okka, "Bakanlığın bu desteği, belli noktalarda tıkanan kentsel dönüşümün önünü açacaktır. Arsa sahipleri metrekareleri kaybolmadan, kentsel dönüşüme geçecektir. Ancak bu durumun bir dezavantajı da var. Bu durum kentsel dönüşümde bütünlüğü ortadan kaldıracak. Yani parsel alanları adaya dönmek yerine bireysel dönüşüme gidecektir ve bu durum kendi içinde bir handikaba sebep olacaktır" diye konuştu.

BELEDİYELER HIZLICA İŞBİRLİĞİ YAPSIN

Özyurtlar İnşaat Satış Koordinatörü Gül Gül ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Biz insanlar kötüyü çabuk unutuyoruz. Türkiye'nin bir gerçeği var. Yüzde 70 deprem riski altında bakanlığın böyle bir karar alması destek ve teşvik vermesi vatandaşın daha hızlı tedbir almasını sağlayacaktır. Belediyeler ile vatandaşın hızlı bir şekilde işbirliği yapması ve sağlıksız binaları tespit etmesinde büyük rolü olacak. Öncelik okul ve hastanelerin olmalı, 17 Ağustos 1999 depreminden büyük dersler çıkardık sanırım…"

VERGİDEN DE MUAF OLACAKLAR

Depreme yönelik tedbirler kapsamında yeni kentsel dönüşüm yasası çıkarılacağını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, binasını kendi değiştirmek isteyen vatandaşlara sıfır faizle kredi verileceğini ve vergiden muaf olacağını söyledi.

İller Bankası'nın kentsel dönüşüm bankası haline getirileceğini belirten Özhaseki, bakanlık bünyesindeki 21 tesisin satılacağını ve elde edilecek yaklaşık 2 milyar TL gelirin kentsel dönüşüme aktarılacağını kaydetti...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki depreme yönelik tedbirlerin hızla hayata geçmesi için yeni çıkarılacak kentsel dönüşüm yasasını ve yeni yol haritasını anlattı.

ÜLKENİN YÜZDE 66'SI DEPREM RİSKİ ALTINDA

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu vurgulayan Bakan Özhaseki şöyle konuştu:

"İnsanlar deprem gerçeğini ancak başlarına geldiği zaman, bir yerde deprem olduğunda hissediyorlar. O birkaç gün geçince unutuluyor sanki yokmuş gibi herkes hayatına devam ediyor. Ama şunu bilmemiz lazım ki, bu ülke deprem ülkesi. Bir tespite göre ülkenin yüzde 42'si bir başka bilim adamlarının tespitine göre de yüzde 66'sı deprem riski altında. Her halükarda bu ülkenin topraklarının yarısı deprem riski altında. Hele hele Ege'den başlayarak Marmara'ya, sonra Marmara'dan Erzincan'a doğru Anadolu'da uzunca bir fay kırık hattı var. Biz onu görmesek de o kendi kendine kurallarını işletiyor, zaman dolduğunda açığa çıkıveriyor. Biz, çok daha hızlı hareket etmeliyiz, depreme dayanıksız olduğuna inandığımız yapıları değiştirmeliyiz. Biz bir hazırlık yaptık. Eğer bu hazırlığımız Meclis'te yasalaşırsa veya bir KHK ile çıkarsa büyük hedeflerimiz var. 2030 öncesi bekleniyor."

Sümeyra KIRCA - projemlak.com

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Mahmut Okka'dan Bakanlığı Dönüşüm Planına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement