Bakan Koca: "Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak. - Son Dakika
Genel

Bakan Koca: "Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak.

Bakan Koca: "Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak.

22.02.2023 13:42  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Koca: "Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak. O zamana kadar musluk suyu şebeke suyu temizlik için kullanılabilecek. Musluk suyunu asla içme suyu olarak kullanmıyoruz"

-"Depremi yol açtığı sonuçları apaçık bildiğimiz, acılarımızın taze olduğu bir zamanda yaşadık. Hatay ve ilçelerinde yaşanan yeni depremler olaydan ilk günkü depremlerin şiddetindeki depremlermiş gibi etkilendik"

-"O an nerede olduğunu bilmediğimiz yakınlarımız ve tanıdıklarımız var. Hatay'a tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Başımız sağ olsun"

-"Hatay'da depremin ilk gününden itibaren neredeyse yapıların hepsi boştu. Hatay'da 4'ü olay yerinde 2'si hastanede hayatını kaybetti. 562 kişi ise yaralandı"

-"Unutulmamalı ki iyi niyetlerine rağmen haber kaynakları her zaman sağlıklı olmayabiliyor, haberin dayanağı sağ duyu testinden geçmemiş bir kaygı olabiliyor"

-"Hatay'da yaşanan depremler nedeniyle gündeme getirilen sağlık kurumlarımız hakkındaki bilgileri dile getirmek istiyorum. Reyhanlı, İskenderun B Bloğu, Kırıkhan Devlet Hastaneleri yapılan taramada hafif hasarlı ve kullanılabilir durumdadır. Buna rağmen tahliye edilmiştir"

-"Tedavisi süren bazı yoğun bakım hastalarımız Ankara, Adana ve Dörtyol hastanelerine tahliye edilmiştir"

-"Adana Çukurova Üniversite Balcalı Üniversitesi'nde orta düzeyli hasar tespit edilmiştir. Vakit kaybetmeden hastaları diğer hastanelere gönderdik"

-"Hataylı kardeşlerim tüm ilçeleriyle bu şehirde hiçbir sağlık hizmetini sizlere eksiksiz yaşatmamak için, uzmanıyla ilacıyla doktoruyla sahadayız"

-"212 bin 45 muayene yaptık. Sağlık hizmetimiz ihtiyaçlara cevap verecek şekilde devam ediyordur"

- "Sahra hastanemizde tomografi cihazı dahil her şey var. Bu ülkenin işinde en iyi doktorları, hastanın dilinden en iyi hemşireleri burada"

-"Çok insani olan sorumluluğu, halkımızın güvenini örseleyen kişiden de bekliyoruz. Bugün halkı üzen yarın buna üzülür. Zaman sağlık sistemini sarsma zamanı değil"

-"İçme ve temizlik için kullanılan suları hastalığa yol açıp açmaması bakımından gözetiyoruz"

HATAY - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay sahra hastanesinde genel durum değerlendirmesi toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca: "Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak.
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bakan Koca: 'Musluk suyunu ne zaman içebileceğimizi Hatay Valiliği duyuracak. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement