Hobisini İşe Çevirdi Şimdi Siparişlere Yetişemiyor - Son Dakika
Genel

Hobisini İşe Çevirdi Şimdi Siparişlere Yetişemiyor

Hobisini işe çevirdi şimdi siparişlere yetişemiyor Diyarbakırlı 26 yaşındaki Süleyman Timoçin, inşaat işinden sıkılıp bir buçuk yıl önce hobisi olan ahşap işlemeciliği işine girişti KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık destekle atölye açıp ürün yapmaya başlayan Timoçin, bu ürünleri de...

31.10.2018 13:01

Hobisini işe çevirdi şimdi siparişlere yetişemiyor

Diyarbakırlı 26 yaşındaki Süleyman Timoçin, inşaat işinden sıkılıp bir buçuk yıl önce hobisi olan ahşap işlemeciliği işine girişti

KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık destekle atölye açıp ürün yapmaya başlayan Timoçin, bu ürünleri de atölyesinin önündeki dükkanında sergilemeye başladı

3 kişiye istihdam olanağı sağlayan Timoçin, alacağı desteklerle atölyesini genişletip istihdam sayısını arttırmayı istiyor

DİYARBAKIR - Diyarbakırlı 26 yaşındaki Süleyman Timoçin, bir buçuk yıl önce çalıştığı inşaat işinden ayrılarak hobisi olan ahşap işlemeciliği işine girdi. KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık destekle atölyesini kurup kendisiyle birlikte 3 kişiye istihdam sağlayan Timoçin, siparişlere yetişemez duruma geldi.

Liseyi bitirdikten sonra inşaat işinde çalışmaya başlayan Süleyman Timoçin, boş bulduğu zamanlarda da hobisi olan ahşap işiyle uğraşmaya başladı. Sabah gittiği işinden yorgun döndüğü evinde tüm yorgunluğunu tahtaları oyup şekil vererek atan Timoçin, bir buçuk yıl önce inşaat işçiliğini bırakmaya karar verdi. Çevresinden KOSGEB'in destek verdiğini duyan Timoçin, hiç zaman kaybetmeden kursa katıldı. Katıldığı kursta başarılı olup girişimcilik belgesi alan Timoçin, hobisini işine dönüştürmek için kolları sıvadı. Bir buçuk yıl önce KOSGEB'den aldığı 50 bin liralık hibe desteği ile atölyesini kurup birkaç makine alan Timoçin, çevresinden de borç alarak atölyesini tam bir imalathaneye dönüştürdü. Yurt dışından sipariş ettiği lazerle ahşap işlemeciliğine farklı bir boyut kazandıran Timoçin, siparişlere yetişemez duruma geldi. Şimdilik kendisiyle birlikte 3 kişiye istihdam olanağı sağlayan Timoçin, atölyesini büyütüp işsiz gençlere istihdam kapısı oluşturmak istiyor.

Tahta, elinde sanat eserine dönüşüyor

Yaptığı iş ile ilgili İhlas Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Timoçin, daha önce inşaat ve prefabrik işinde çalıştığını hobi olarak da ahşap oymacılığı yaptığını söyledi. Yakın arkadaşlarından KOSGEB'in hibe desteğini duyduğunu ve kursa hemen başvurduğunu belirten Timoçin, "Eğitimlerin ardından KOSGEB bana destek verdi. Aldığım desteğin ardından iş yerimi açtım, yaklaşık bir buçuk yıldır faaliyet gösteriyorum. Daha çok insanların tasarımlarına göre iş yapıyoruz. İnsanlar istedikleri ürünlerini getiriyor biz de onların isteklerine göre ürünleri yapıyoruz. Oyuncak, minyatür evler, tablo, isimli saatler, ahşapla ilgili hemen her şeyi iş yerimizde yapabilecek durumdayız. Diyarbakır'da bu işi yapan bir tek biziz" dedi.

Arka tarafta yapıp ön tarafta satıyor

İş yerlerinin arka tarafını imalathane ön tarafını ise yaptıkları ürünleri satmak için kullandıklarını aktaran Timoçin, şöyle konuştu:

"Atölyemizde CNC makinesi yatar makine, dik matkap, testere gibi malzemelerimiz var. Bu aletlerimizle tahtaları şekillendiriyoruz atölyemizde. İş yerimizde benle birlikte toplam 3 kişi istihdam edilmiş durumda. Biraz daha destek alabilirsem özellikle atölyemi genişletip istihdam sayısını da arttırmak istiyorum. Gençlerin de bu tür etkinliklere dahil olmalarını istiyorum. İşsiz gençlerin de üretime katkı sağlamalarını ve bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulunuyorum."

Hedef istihdam sayısını arttırmak

Ahşap işlemeciliğinde iki işlemin olduğuna değinen Timoçin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ahşapta iki işlem var, lazer ve oyma işlemi. Oyma işleminde istenilen tahtaya oyma işlemini yapıp boyayıp ürünümüzü veriyoruz. Lazer işlemimizdeyse istedikleri şekilleri tahtaya işliyoruz. Ahşap tasarımlarını bilgisayarda yaptıktan sonra CNC makinesinde ürünümüzü hazır hale getiriyoruz. CNC makinemize lazer aparatını da ekledik. Herhangi ince ahşap ürünlerini lazerle kesip şekillendiriyoruz. KOSEB'e başvurdum, bana 50 bin liralık hibe desteği verdi. Bu desteği aldıktan sonra iş yerimi biraz daha genişlettim. Şu an küçük malzemelerimi aldım. daha fazla destek alabilirsem arka taraftaki atölyemizi genişletmeyi düşünüyorum. Desteği alır atölyeyi genişletirsem istihdam sayısını da arttıracağım."

(YRT-AKK-Y)

Hobisini İşe Çevirdi Şimdi Siparişlere Yetişemiyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Hobisini İşe Çevirdi Şimdi Siparişlere Yetişemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement