Manavgat'ta Metre Kareye 156.9 Kilogram Yağmur... Yollar Göle Döndü - Son Dakika
Genel

Manavgat'ta Metre Kareye 156.9 Kilogram Yağmur... Yollar Göle Döndü

Manavgat'ta metre kareye 156.9 kilogram yağmur.

28.11.2017 13:49

Manavgat'ta metre kareye 156.9 kilogram yağmur... Yollar göle döndü

Evin bahçesinde bulunan 2 adet inek yol kenarına çıkarılırken, mahsur kalan 15 günlük buzağı ASAT'a ait iş makinasıyla bulunduğu yerden kurtarıldı.

Manavgat'ta dün sabah başlayıp, şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış, çok sayıda ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu.

Side Mahallesinde evinin kapısına kadar sular altında kalan Güllüşen Güzel, 2 ay önce ikiz çocuklarının dünyaya geldiğini, ayağı sakat eşi ve çocuklarının evden çıkamadıklarını söyledi.

ANTALYA - Manavgat'ta dün gece boyunca şiddetini artırarak devam eden sağanak yağış, tahliye kanallarının taşmasına, ev ve işyerlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Bir evin bahçesinde bulunan 2 adet inek yol kenarına çıkarılırken, mahsur kalan 15 günlük buzağı ASAT'a ait iş makinasıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Evi, giriş kapısına kadar sular altında kalan Güllüşen Güzel, 2 ay önce ikiz çocuklarının dünyaya geldiğini, ayağı sakat eşi ve çocuklarının evden çıkamadıklarını söyledi.

İlçe merkezinde Aydınevler ve Bahçelievler mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede yollar sular altında kalırken işyerlerini ve evleri su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla ev ve işyerlerini su basmaması için önlem alırken, Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi ekipleri gece boyunca su basan ev ve işyerlerine yetişmeye çalıştı.

Manavgat Çevreyolu kenarında bulunan DSİ ye ait kanalın taşması sonucunda Aydınevler Mahallesi Sorgun bulvarı ve Bahçelievler Mahallesinde bir çok iş yeri sular altında kaldı. Aydınevler Mahallesi Sorgun Bulvarı üzerinde bulunan bir markete su girmemesi için market sahiplerinin ailecek yağmursuyu tahliye lögarlarını açma çabaları, araçların su dolu yoldan geçerken yavaş geçmeleri için gösterdikleri gayret dikkat çekti.

Tüp ikizlerin evini de su bastı

25 yıllık çocuk hasretleri tüp bebek yöntemiyle doğan ikiz bebekleriyle son bulan Güzel ailesinin evide su baskınından nasibini aldı. Side Kemer Mahallesinde bulunan Abdurrahman ve Güllüşen Güzel'in evleri giriş kapısına kadar su altında kalırken, eşinin ayağı sakat olduğu için dışarıdaki işler Güllüşen Güzel'e düştü.

Her yağmurun ardından aynı sorunu yaşadıklarını belirten Güllüşen Güzel, sorunlarını her gün anlatmalarına ve çalmadık kapı bırakmamalarına rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini, Side Belediyesinin kapanmasının ardından hizmet göremediklerini iddia etti. İki bebeğinin ve ayağı sakat kocasının evden çıkamadığını belirten Güzel "Yetkililer bir türlü sesimizi duymak istemiyor. Burada su basan tüm evlerin sularını çekip benim evimin bahçesine boşaltıyorlar. Artık yağmur yağdığı zaman bu sıkıntıları yaşamak istemiyoruz. Bu havada yakacağımız odunlarımız da sular altında, ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

Sağanak yağmur Manavgat'ın tüm mahallelerinde etkili oldu. Demirciler, Karaöz mahallelerinde bir çok ev sular altında kalırken ASAT ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri evlerin çevresindeki suları boşaltarak vatandaşlara ulaştı. Çok sayıda ev ve ekili alan yağmur sularına teslim oldu. Demirciler altında bulunan Yenimahalle ve Bahçelievler mevkiinde bir çok eve sel suları nedeniyle girilemezken okula gitmesi gereken öğrenciler evlerinden çıkamadıkları için okullarına gidemedi. Bazı vatandaşların evlerinin bahçesindeki küçükbaş hayvanları evlerinin balkonuna çıkardığı bildirildi.

15 günlük buzağının yardımına iş makinesi yetişti

Manavgat'ta Pazartesi sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Alanya-Manavgat D-400 Karayolu üzerinde Aksaz-Karaöz kavşağında bulunan Gümüş ailesinin tek katlı evinin sular altında kalmasına neden oldu. Suların yükselmeye başlamasının ardından evin bahçesinde bulunan 2 adet inek Ahmet ve Hatice Gümüş tarafından karaöz yolu kıyısında kurulan barakaya alınırken, Ahmet Gümüş, evde bulunan 15 günlük buzağıyı çıkarmak için tekrar eve gittiğinde evde rehin kaldı. Hatice Gümüş, geceyi ineklerini bağladığı barakada saman çuvalı üzerinde geçirirken Ahmet Gümüş ise, etrafı sularla kaplı evde buzağı ile birlikte kaldı.

Basın mensuplarının haber vermesi üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT'a ait iş makinası Ahmet Gümüş ve 15 günlük buzağıyı bulunduğu yerden kepçesine alarak anayola çıkardı. Hatice Gümüş tarafından battaniye ile kurulanan ve sürekli titreyen buzağı, anasını görür germez emmeye başlayarak açlığını giderdi.

Hatice Gümüş, her yağmurda sel baskını tehlikesi yaşadıklarını, Manavgat-Alanya yolunun altından geçen tahliyenin yetersizliği nedeniyle bu baskınların yaşandığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Manavgat\'ta Metre Kareye 156.9 Kilogram Yağmur... Yollar Göle Döndü
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Manavgat'ta Metre Kareye 156.9 Kilogram Yağmur... Yollar Göle Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement