Ölümsüz Kahramanların Fotoğrafları Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika
Genel

Ölümsüz Kahramanların Fotoğrafları Ailelerine Teslim Edildi

Ölümsüz kahramanların fotoğrafları ailelerine teslim edildi Eskişehir'de bulunan şehit aileleri, Hava Şehitliğinde bir araya geldiESKİŞEHİR - Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Son Umut Son Kare' isimli sergide yer alan Eskişehirli şehitlerin fotoğrafları...

03.04.2017 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ölümsüz kahramanların fotoğrafları ailelerine teslim edildi

Eskişehir'de bulunan şehit aileleri, Hava Şehitliğinde bir araya geldi

ESKİŞEHİR - Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Son Umut Son Kare' isimli sergide yer alan Eskişehirli şehitlerin fotoğrafları ailelerine verildi.

Eskişehir'de bulunan şehit aileleri, Hava Şehitliğinde bir araya gelerek dualar ettiler. Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 102. yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen 'Son Umut Son Kare' isimli fotoğraf sergisinde yer alan ve şehit yakınlarınca istenen fotoğraflar da ailelere teslim edildi. Öğle saatlerinde şehitliğe gelen aileler ilk olarak şehit olan çocuklarının, eşlerinin, babalarının mezarlarını ziyaret etti. Ardından şehit olan yakınlarının büyük boy fotoğraflarını alan aileler, buruk bir sevinç yaşadı.

Şehitlikle bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Biricik, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını tarih boyunca tüm dünyaya gösterdiğini dile getirdi. başkan Yardımcısı Biricik, "Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de Seyid Onbaşı'yı, Erzurum'da Nene Hatun'u, İzmir'de Hasan Tahsin'i, Maraş'ta Sütçü İmamı, Anafartalar'da Mustafa Kemal Atatürk'ü, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'i, 5 Ocak'ta İzmir'de Fethi Sekin'i hesap edemeyenler bilmelidir ki alemde şer, Oğuz'da er tükenmez. Bizlere vatanı için yardan, anadan, serden geçmiş yiğitler yiğidi gerçek kahramanlarımız olan şehitlerimizden emanet annelerimiz, babalarımız, bacılarımız ve kardeşlerimiz bizler ahde vefanın imandan olduğunu unutmadan bu düsturla hareket etmekte ve geçmişimize sahip çıkmadan geleceğe doğru sağlam ve emin adımlar atamayacağımızın bilincini taşımaktayız. Daima yanınızda olacağız" dedi.

"Rabbim zalimlere bir daha fırsat vermesin"

Şehit Jandarma Er Mustafa Çınar'ın 60 yaşındaki annesi Fatma Çınar, şehitlere değer veren ve unutturmayan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Çınar, "Allah hepsinden razı olsun. Unutmuyorlar, unutturmuyorlar. Bu sene 20 sene olacak oğlum şehit olalı. Rabbim zalimlere bir daha fırsat vermesin. Zalimlerin en kısa sürede kökünü getirsin. Vatana millete hainlik yapıp tuzak kuranlara Allah en kısa sürede cezalarını versin İnşallah. Rabbim şehitlerimizin ruhları şad etsin. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Vatansız millet olmaz. Bir kızım var geride. Bir oğlum vardı şehit oldu. Söylemek istediğimiz çok şey var aslında.

"İnşallah terör biter de ocaklar ve yürekler artık yanmaz"

Şehit Jandarma Pilot Albay Yusuf Turgut'un eşi Zerrin Turgut ise şunları dile getirdi:

"Yaşam hiç kolay değil özellikle büyük bir acıdan sonra çok zor. Emekli öğretmenim ve Eskişehirli olduğum için buraya döndüm. O acıyı yaşamak apayrı bir şey. Bir sabah göreve giden birinin geri gelmemesi, tabii ki o duyguları yaşamamasını dilerim. O anları hiç kimse yaşamasın. Ama ne yazıkki ülkemizde halihazırda bu tür olaylar devam ediyor. Böyle acılar annelere, eşlere, evlatlara hala düşüyor. Allah herkesin yardımcısı olsun, sabır versin. Keşke bu tür olaylar olmasa ama terör sadece bu yıllarda değil 80'li yıllardan beri devam ediyor. Eşim Jandarma Helikopter Pilotu olduğu için o yıllarda Doğu'da operasyonlara katılırlardı. Hep bu terör davaları vardı. Hala da var. Bilmiyorum nasıl bitecek. İnşallah bu biter de bu kadar ocak, bu kadar insan yüreği yanmaz artık. Yıllarca laneti biz içimizden geçirdik bu operasyonlara neden oldukları için. Eşim benim operasyon sırasında düştü helikopteri. Keşke bu operasyonlar olmasaydı da herkes yuvasında, evinde olsaydı. Ama terörü lanetlemekle bitiyor mu? Bitmiyor da. Elbet ülkemizde, vatanımızda siyasilerle, aydınlarla birlikte bunun çaresine bakılacak. 30 yıldır devam eden şeyler bitecek diye umut ediyorum."

Fotoğrafların ailelere verilmesinin ardından tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Ölümsüz Kahramanların Fotoğrafları Ailelerine Teslim Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ölümsüz Kahramanların Fotoğrafları Ailelerine Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement