Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: "Terör Örgütü Olmasaydı Silvan Barajı Çoktan... - Son Dakika
Genel

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: "Terör Örgütü Olmasaydı Silvan Barajı Çoktan...

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: "Terör örgütü olmasaydı Silvan Barajı çoktan bitmişti"DİYARBAKIR - İçişleri Bakanlığı tarafından, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden...

07.04.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: "Terör örgütü olmasaydı Silvan Barajı çoktan bitmişti"

DİYARBAKIR - İçişleri Bakanlığı tarafından, terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve destek verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan Diyarbakır'ın Silvan Belediye Başkanı yerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevlendirilen İlçe Kaymakamı Adem Çelik, esnaf ile buluşmasında, "Terör örgütü bu bölgelerin ve Kürt halkının gelişmesini, okumasını, eğitim görmesini ve iyi yerlere gelmesini istemiyor" dedi.

Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, ilçe esnafıyla buluştu. Belediye ile ilgili projeleri esnafa anlatan Çelik, fikir alışverişinde bulundu. Çelik, "Geçmiş yıllardan beri terör olayları olmasaydı şimdiye kadar Silvan Barajı çoktan bitmişti. Terör örgütü bu bölgelerin ve Kürt halkının gelişmesini, okumasını, eğitim görmesini ve iyi yerlere gelmesini istemiyor. Kürtlerin en büyük düşmanı onlardır. Bu baraj projesi onlara rağmen Allah'ın izni ile bitecek. Bu bölgenin sulanabilir alanları artacak. Bölgeye refah ve huzur gelecek, ekonomisi düzelecek" diye konuştu.

"Silvan Barajı bölgenin kaderini değiştirecek bir projedir"

Çelik, Silvan Barajı ile birlikte tarım sektöründe alt sektörler oluşacağını ve tarım sektörüne yönelik bir organize sanayi gelişeceğini dile getirdi. Çelik, "Silvan Barajı sadece Silvan için değil, bölgenin kaderini değiştirebilecek bir projedir. İnşallah Silvan Barajı'nın 2 yıl içerisinde bitmesi düşünülüyor. Güzel şeyler ortaya çıkacak ve sonucundan birlikte mutlu olacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var, güzel şeyler olacağına inanıyorum. Bu güzellikleri hep beraber ortaya çıkaracağız. Silvan'ı değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Belediyecilik hizmeti anlamında yıllardan kalan sorunlar var, o sorunları bir an önce çözmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Mevcut mezbahane tam PKK'ya yakışır"

Bu şehir için elzem olduğunu düşündü bir mezbahaneye ihtiyaç olduğunu belirten Çelik, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun Silvan'ı ziyaret ettiklerinde o mezbahanenin projesini kendilerine sunduğumuzda bu tam PKK'ya yakışır bir mezbahane dedi. Gerçekten orası rezil bir halde şuanda. İlçede tüketilen etlerin çok sağlıklı olmadığını düşünüyoruz. İvedi bir şekilde mühürlenmesi gerekiyor. O mezbahanenin en kısa süre içerisinde yıkımını gerçekleştirip imar planlarında belirlenen alanlarda yeni bir mezbahane yapacağız, yeni yapılacak olan mezbahane 30 yıllık mezbahane sorununu çözmüş olacaktır".

Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: "Terör Örgütü Olmasaydı Silvan Barajı Çoktan...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik: 'Terör Örgütü Olmasaydı Silvan Barajı Çoktan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement