10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.12.2017 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Türkiye'nin, tüm insanların dil, din, ırk, cinsiyet ve yaş gibi farklılıklarıyla doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri, teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olduğunu belirtti.

İnsanın, insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakları bulunduğuna işaret eden Yılmaz, bu hakların ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk duyguları içinde geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mirasçısı oldukları evrensel değerler ile insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini aktaran Yılmaz, tüm insanlığın ortak değeri olan temel hak ve özgürlüklerin eşit biçimde uygulandığı bir dünya dileğinde bulundu.

19 Mayıs Belediye Başkanı Topaloğlu

Topaloğlu da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ekonomik ve sosyal hakların korunması, her türlü ayrımcılıkla baş edilebilmesi, kadın erkek eşitliği, engelli ve çocuk haklarının sağlanması, işkence ve kötü muamelenin ortadan kaldırılması, kısacası insan hayatının garanti altına alınması yolunda en önemli adım niteliğinde olduğuna dikkati çekti.

Son yıllarda Suriye'de işlenen insanlık suçları, Filistinlilere uygulanan İsrail zulmü, Mısır'da demokrasiden yana tavır koyan insanların gördüğü işkence ve ölümlerin dünya insan hakları bildirgesi ile bağdaşmadığını belirten Topaloğlu, "Müslümanlar üzerindeki bu zulmün artık son bulmasıyla birlikte insan hak ve özgürlüklerinin korunup kollandığı bir hayatın içinde olmayı diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın Dünya İnsan Hakları Günü ve Demokrasi Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement