'12 Eylül'ü Sergilediler - Son Dakika
Güncel

'12 Eylül'ü Sergilediler

\'12 Eylül\'ü Sergilediler

Türkiye'den gelen Canlar Tiyatrosu yeni oyunları 12 Eylül'ün ilk galasını Hamburg'da sergileyerek tarihi sorgulamayı ve yaşananları tiyatro severlerle paylaştılar.

12.12.2011 16:48

Türkiye'den gelen Canlar Tiyatrosu yeni oyunları 12 Eylül'ün ilk galasını Hamburg'da sergileyerek tarihi sorgulamayı ve yaşananları tiyatro severlerle paylaştılar.

TİYATRO Canlar yeni oyunları 12 Eylül'ün galasında Hamburg'da tiyatro severlerle buluştu. Almanya turnesinin ilk durağı Hamburg'da izleyici ile buluşan Canlar Tiyarosu belgesel oyun 12 Eylül'ün tarihi sorgulamasını, yaşanan acıları, işkenceyi izleyicilere sergiledi.

Hamburg'un Vom-Melle-Park adresindeki Audi-Max salonunda Hamburg Alevi Kültür Merkezi'nin katkıları ve organizesiyle gerçekleşen Canlar Tiyatrosu'nun belgesel 12 Eylül oyununda ilk bölüm 12 Eylül'e siyasi açıdan nasıl gelindiği, öğrenci olayları, sokak çatışmaları ve grevlerin yaşandığı slayt gösteri ile anlatılırken, ikinci bölümde öğrencilere, işçilere ve ailelere yapılan baskılar, hapishanedeki işkenceler tiyatro diliyle anlatıldı. Daha önceki oyunlarında Sivas, Çorum ve Maraş olaylarını tiyatro diliyle anlatan Canlar Tiyatrosu'nu izlemeye gelen ve salonu dolduran tiyatro severler ayakta alkışlarken, tarihi sorgulamalarda bir çok sorunun yanıtsız kaldığı dile getirildi.

Serdar Doğan'ın yazdığı ve Cengiz Sezgin'in yönettiği oyunda Melih Yetkin, Habip Hacı Mustafaoğlu, Caner Yamaç, Mahmut Çatak, Saffet Yürükel, Bülent Ünsür, Pınar Gürkan, Begüm Erol başlıca rolleri paylaşırken, müziği Engin Arslan ve Ertan Tekin üstleniyor. Tiyatro severler finalde oyuncuları ayakta alkışlarken, çok sayıda iş adamı, kurum ve kuruluş temsilcisinin yanı sıra Yeşiller Eyalet Milletvekili Filiz Demirel, Sol Parti Milletvekili Mehmet Yıldız'da oyunu izleyerek alkışladılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel '12 Eylül'ü Sergilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement