15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu.

17.07.2017 03:35

Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, vatandaşlar meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla, Muğla'da anma programı düzenlendi.

Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

Programda, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak dua etti.

Muğla Mehteran grubunun çaldığı marşları hep birlikte seslendiren vatandaşlara Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de eşlik etti.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Vali Civelek, 15 Temmuz ruhunu canlı ve diri tutmak, 15 Temmuz'da yaşananları ve milletin kahramanlıklarını unutturmamak için bir arada olduklarını söyledi.

15 Temmuz etkinliklerinde milletin bir kez daha Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla istiklal ve istikbaline nasıl sahip çıktığını dünyaya gösterdiğini vurgulayan Civelek, vatan ve bayrak için canlarını feda eden şehitleri rahmetle, saygıyla, minnetle yad edip kahraman gazilere sağlık ve esenlik temennisinde bulundu.

Milletin 15 Temmuz'da kanlı, hain darbe girişimine maruz kaldığını hatırlatan Civelek, şunları söyledi:

"Milletimiz Cumhurbaşkanımızın tarihe geçen önderliğinde göğsünü, gövdesini, tanklara, kurşunlara siper ederek demokrasimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve milli irademize sahip çıkmıştır. Bir kahramanlık destanı yazmıştır. 15 Temmuz bizim için bir milattır. Çünkü 15 Temmuz gecesi ya onlar vardı ya biz. Ama biz, biz olmayı başarabildik. Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletin evlatları olarak biz bir olduğumuz, beraber olduğumuz takdirde tek ses, tek yumruk olduğumuz takdirde hiçbir güç beraberliğimizi bozamayacak, vatanımızı bölemeyecek, bayrağımızı indiremeyecektir."

AK Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş ise darbe girişiminin kırılma noktasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'ten yaptığı telekonferans görüşmesi olduğunu belirterek, "Bu anın darbe girişiminin bitirilmesinde, engellenmesinde en önemli an olduğunu düşünüyorum. Muğlalılar olarak misafirimiz olan Cumhurbaşkanımızın Marmaris'ten İstanbul'a ulaştırılması çok önemli. Burada Muğla üzerine düşeni yapmıştır." dedi.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ise 15 Temmuz'un bir milat olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin ilanı diye 29 Ekim'i nasıl kutluyorsak 15 Temmuz'u Cumhuriyetimizin sahip çıkıldığı tarih diye anmamız lazım. Bu millet 250 şehit verdi. Hepimizin onlara borcu var, gazilerimize borcu var." diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement