15 Temmuz kahramanı Elif Dağdelen Sarı, şoför olarak çalışmaya başladı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz kahramanı Elif Dağdelen Sarı, şoför olarak çalışmaya başladı

15 Temmuz kahramanı Elif Dağdelen Sarı, şoför olarak çalışmaya başladı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde askerlerin Ankara'ya sevk edilmesini engellemek için çaba gösteren Elif Dağdelen Sarı, şehirler arası otobüs firmasında şoför olarak çalışmaya başladı. Sarı, kadınların her şeyi başarabileceğini ve diğer kadınlara örnek olmak istediğini belirtti.

14.07.2023 12:48  Güncelleme: 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde 580 askerin Denizli'den Ankara'ya sevk edilmesini engellemek için Çardak Havalimanı önünde toplanan vatandaşlar arasında yer alan ve bindiği askeri aracın anahtarını almayı başaran 2 çocuk annesi Elif Dağdelen Sarı, şehirler arası otobüs firmasında şoför olarak çalışmaya başladı.

Elif Dağdelen Sarı, AA muhabirine, Denizli- İstanbul arasında sefer yapan otobüste yaptığı açıklamada, araçlara olan merakı nedeniyle 2 yıl önce ağır vasıta ehliyeti aldığını ve iş başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Otobüs kullanmayı çok sevdiğini aktaran Sarı, "Bu işi severek yapıyorum. Gece gündüz demeden tüm illere gitmeye çalışıyorum. Hayalimdeki işi yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir kadın isterse her şeyi başarır. Amacım diğer kadınlara da örnek olmak. Evlerine kapanmasınlar, kadınlar istediği zaman her şeyi yapabilecek güçte. 'Ben yaparım' dedikten sonra her şey oluyor, yeter ki insanda azim olsun. Korku olmasın, hayallerinizin peşinde koşun." dedi.

15 Temmuz'da yaşananları da unutamadığını dile getiren Sarı, "vatanın elden gideceği" düşüncesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sokağa çıktıklarını ve askeri birliğin Ankara'ya sevkiyatını engellediklerini söyledi.

Sarı'nın kaptanlığını yaptığı otobüste yolcu olarak bulunan Büşra Ece Savaş, "Denizli'den İstanbul'a gidiyorum. İlk defa bir kadın otobüs şoförü gördüğüm için çok şaşırdım. Bir kadın olarak gurur duydum. Diğer kadınlara örnek olmalı." dedi.

15 Temmuz gecesi, Denizli ve Aydın'dan 580 askeri personel, Çardak Havaalanı'nı kullanarak Ankara'ya götürülmek istenmiş, havalimanına giden konvoyun önü vatandaşlar tarafından kapatılmıştı.

Askeri araçların önüne geçerek geçişleri engellemeye çalışanlar arasında yer alan Elif Dağdelen Sarı, askeri aracın kapısını açarak anahtarı almayı başarmış ve gecenin kadın kahramanlarından biri olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz kahramanı Elif Dağdelen Sarı, şoför olarak çalışmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement