16 Yıldır Böbrek Nakli Bekleyen Bakkal Yaşama Yeniden Tutundu - Son Dakika
Güncel

16 Yıldır Böbrek Nakli Bekleyen Bakkal Yaşama Yeniden Tutundu

16 Yıldır Böbrek Nakli Bekleyen Bakkal Yaşama Yeniden Tutundu

Adana'da 16 yıldan bu yana böbrek nakli bekleyen 48 yaşındaki Nasif İncir, bağışlanan organla yaşama yeniden 'Merhaba' dedi.

07.04.2016 10:24

Adana'da 16 yıldan bu yana böbrek nakli bekleyen 48 yaşındaki Nasif İncir, bağışlanan organla yaşama yeniden 'Merhaba' dedi.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde oturan 2 çocuk babası bakkal Nasif İncir, 21 yıl önce böbrek yetmezliği tanısıyla diyaliz tedavisi görmeye başladı. Yaklaşık 5 yıl sonra böbrek nakli olması gerektiği söylenen Nasif İncir, Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Burada böbrek nakli için sıraya giren Nasif İncir için Adana'daki bir hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki erkek A.F.Y.'nin ailesince bağışlanan bir böbreğin uygun olduğu saptandı. Hatay'dan çağrılan Nasif İncir'e, 2 hafta önce Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Böbrek Nakli Birimi'nde görevli Prof.Dr. Erkan Demir ve ekibince bağışlanan böbrek başarılı bir operasyonla nakledildi.

SEVDİKLERİNE GÜLEREK EL SALLADI

Sağlığına kavuşan Nasif İncir, 21 yıldan bu yana böbrek hastası olduğunu belirtirken, "O zamandan beri diyalize giriyordum. Tam 16 yıldır nakil bekliyordum. Diyalize girmek çok zor oluyordu. Nakil için telefon açtılar. Hemen geldim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Yeni bir hayata başladım. Yeni doğmuş gibiyim. Herkesi organ nakli bağışlamaya çağırıyorum" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof.Dr. Erkan Demir ise, hastanın 16 yıldan bu yana nakil sırası beklediğini ve uygun bir böbrek bulunduğunu bildirirken, "Tetkiklerde sorun çıkmadı ve nakli yaptık. Vücudu böbreği kabul etti. Şimdi durumu çok iyi" diye konuştu.

Prof.Dr. Erkan Demir, ayrıca herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 16 Yıldır Böbrek Nakli Bekleyen Bakkal Yaşama Yeniden Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement