17. Akdeniz Oyunları Muhteşem Kapanış Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

17. Akdeniz Oyunları Muhteşem Kapanış Töreniyle Sona Erdi

17. Akdeniz Oyunları Muhteşem Kapanış Töreniyle Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 17. Akdeniz Oyunları kapanış törenine katıldı.

09.07.2013 21:38  Güncelleme: 21:39

Bakan Kılıç, "Karıncalar gibi çalışıp dev eserler ortaya koyduk. Her güzel şey gibi sona geldik. Mersin, unutulmazlar arasındaki yerini aldı. Burada Türkiye'nin, 2020 Olimpiyat Oyunları'nı ne kadar hak ettiğini gösterdik" dedi.

17. Akdeniz Oyunları görkemli bir törenle sona erdi. Oyunlar kapsamında inşa edilen Mersin Stadyumu'nda gerçekleştirilen törende tribünler tıklım tıklım doldu. Muhteşem kapanış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve çok sayıda davetli katıldı.

"Dev Eserler Ortaya Koyduk"

Törende konuşan Bakan Suat Kılıç, 18 ay önce Bismillah deyip yola çıktıklarını belirterek, "Karıncalar gibi çalışıp dev eserler ortaya koyduk. İlk günden itibaren omuz omuza, kol kola bu yolu Mersinlilerle, olimpiyat ve Akdeniz Oyunları ailesiyle, hükümetimizle, yerel hizmet birimleriyle kararlı adımlarla adım adım arşınlayarak geride bırakmayı başardık. 47'si altın 126 madalya ile Türk sporcular önemli başarılar kazandılar. Ancak madalyalar bir yana 24 ülkenin gençleri Oyunlar Köyü'nde, spor tesislerinde centilmenlik ve sevgiyle birbirlerine kenetlendiler" dedi.

"Mersin Unutulmazlar Arasındaki Yerini Aldı"

Olimpik hareketin Mersin'e yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm getirdiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Mersin, unutulmazlar arasındaki yerini aldı. Olimpik heyecan Mersin'e yakıştı. Büyük ve başarılı bir organizasyonu geride bırakıyoruz. Burada Türkiye'nin, Olimpiyat Oyunları'nı ne kadar hak ettiğini gösterdik. Olimpik hareket bundan sonra da Mersin'de devam edecek. Olimpik mirasa sahip çıkmak için çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a Teşekkür

Akdeniz Oyunarı için yapılan yatırımları anlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti: "Tesisler için 500 milyon TL, organizasyonun cari giderleri için 300 milyon TL olmak üzere hükümetimiz Akdeniz Oyunları için 800 milyon TL'lik yatırım yaptı. Spor ve sporcunun dostu, olimpik hareketin destekçisi, oyunların garantörü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."

Bakan Kılıç, konuşmasını organizasyonda emeği geçenlere teşkkür ederek sonlandırdı.

"Oyunlar Mükemmel Bir Şekilde Gerçekleştirildi"

ICMG Başkanı Amar Addadi, kısa bir hazırlık süresine rağmen başarılı bir organizasyon yapıldığının altını çizerek, "Oyunlar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Bu Mersin ve Türkiye'nin büyük bir başarısıdır. Hep beraber Akdeniz Oyunları'nda güzel bir sayfa yazdık. Dostluk, kardeşlik ve duygu dolu anlar yaşadık" ifadelerini kullandı.

"Mersin Spor Şehri Olarak Anılacak"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Mersin'in tam bir spor kenti haline geldiğini belirterek, "Hükümetimiz ve belediyemiz planlama, projelendirme ve finansman konularında bütün imkanlarını seferber ederek yaptığımız çalışma neticesinde kentimiz oyunlara hazır hale gelmiştir. Bugün Mersin için miladi bir gündür. Mersin artık dünyada Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği bir spor şehri olarak anılacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Oyunları Marşı çalındı ve Oyunlar Bayrağı gönderden indirildi. 17. Akdeniz Oyunları'nın ev sahibi Mersin ile bir sonraki oyunlara ev sahipliği yapacak İspanya'nın Tarragona şehri arasında bayrak devir teslim töreni yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Oyunları bayrağını Addadi'ye verdi. Addadi de bayrağı Tarragona Belediye Başkanı Josep Felix Ballesteros'e teslim etti.

Sporculardan oluşan Akdeniz Korteji'nin geçişiyle başlayan kapanışta, 'Akdeniz'de 4 Mevsim', 'Anadolu Ritmi', 'Halk Oyunları', 'Üç Kıta Dansları' ve 'Piri Reis'in Akdeniz'i' adıyla sahnelenen gösteriler seyircilere muteşem anlar yaşatırken kapanış töreni Ferhat Göçer konseriyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 17. Akdeniz Oyunları Muhteşem Kapanış Töreniyle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement