18 Mart - - Son Dakika
Güncel

18 Mart -

18 Mart -

Sarıkamış'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü düzenlenen törenlerle anıldı.

18.03.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü düzenlenen törenlerle anıldı.

İlk tören, Sarıkamış Allahuekber Şehitleri Anıtında Çelenk sunulması, Kaymakam Muhammed Gürbüz'ün şeref defterini imzalamasının ardından, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sarıkamış Halk Eğitimi merkezi salonunda Sarıkamış İmam Hatip Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam edildi.

Burada,9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı personeli Yüzbaşı Mehmet Demir, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, Çanakkale savaşlarının ebedi komutan Mustafa Kemal Atatürk ve yüce Türk milletinin yazdığı destan olduğunu söyledi.

Başta büyük önder Atatürk olmak üzere gerektiğinde vatanı için şehit olmayı en şerefli görev olarak kabul eden bu milletin eşi görülmemiş bir mücadele örneği gösterdiğini vurgulayan Demir,"Yedisinden yetmişine, kadın erkek tüm Anadolu insanı bu zaferden aldıkları güçle kurtuluş savaşını başlatmışlar, işgal altındaki vatan toparlarını kurtararak Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Ülkemizin bugün ulaştığı seviye, başta Çanakkale ve kurtuluş savaşı olmak üzere Kore'de, Kıbrıs'ta terörle mücadelede ve vazifeleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir" diye konuştu.

Program, Sarıkamış İmam Hatip Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan, Çanakkale savaşlarında Anadolu insanın fedakarlığını, yaşanan olayları anlatan ve duygulu anlar yaşanmasına neden olan "Vatan Sağ olsun" adlı tiyatro ile sona erdi.

Törenlere, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement