19 Eylül Gaziler Günü - Ağrı/şırnak/ - Son Dakika
Güncel

19 Eylül Gaziler Günü - Ağrı/şırnak/

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ağrı, Ardahan, Tunceli, Erzincan ve Erzurum'da törenler yapıldı.

19.09.2018 20:08

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Ağrı, Ardahan, Tunceli, Erzincan ve Erzurum'da törenler yapıldı.

Ağrı'da Gaziler Günü dolayısıyla Abide Meydanı'ndaki Atatürk anıtına valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Orduevinde gaziler onuruna verilen yemekle devam eden programda, Vali Süleyman Elban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, şehit aileleri, gazi ve aileleriyle bir araya geldi.

Vali Elban, burada yaptığı konuşmada, vatan için canını seve seve veren şehitler sayesinde ülkede huzur içerisinde yaşandığını dile getirerek "Sizlerin kahraman evlatları gibi şu anda da gerek sınırımızda gerek sınır ötesinde gerekse sınırımız içerisinde görev yapan tüm askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, korucularımız ve diğer görev alan görevlilerimizi Rabb'im muhafaza etsin, ayaklarına taş değdirmesin." dedi.

Şırnak Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu, Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Bir otelde devam eden programda konuşan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 1071'den itibaren bu topraklarda hür bir şekilde yaşandığını ancak birlik ve beraberliği bozmak için uğraşanların olduğunu söyledi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Çorum'da tören düzenlendi.

Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Muharrem Gül'ün, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptığı törende, öğrenciler şiir okudu.

Daha sonra şehitliği ziyaret eden Vali Kılıç ve beraberindekiler, kabirlere karanfil bırakarak dua etti. Programın sonunda valilik tarafından gaziler ve şehit aileleri onuruna bir restoranda yemek verildi.

19 Eylül Gaziler Günü - Ağrı/şırnak/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Eylül Gaziler Günü - Ağrı/şırnak/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement