CHP'li Ekici'nin Erdoğan Sözleri Meclis'i Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ekici'nin Erdoğan Sözleri Meclis'i Karıştırdı

CHP\'li Ekici\'nin Erdoğan Sözleri Meclis\'i Karıştırdı

CHP'li Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri, Genel Kurulu karıştırdı. Ekici'ye, sözleri nedeniyle Meclis'ten iki birleşim çıkarılma cezası verildi.

01.03.2016 15:38  Güncelleme: 17:10

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu.

Ekici, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, anayasa çalışmalarına değindi.


"AYNI MASAYA OTURUP ANAYASA YAPILMAZ"

Ekici, "İradesini, fikrini, düşüncesini bir tek kişiye teslim etmiş bir grupla aynı masaya oturup, anayasa yapılamayacağını" savundu. Bir AK Parti Grup Başkanvekili'nin, Anayasa Mahkemesinin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e yönelik kararından önce mutlu olduğunu söylediğini belirtti.


"BİRİNİZ ÇIKIP DEMİYORSUNUZ, EY CUMHURBAŞKANI NE YAPIYORSUN"

Ekici, şunları söyledi:

"Yukarıdaki ağabeyinin açıklamasından sonra, mahkemenin hak ihlali yaptığını söylüyor. Bu düşüncedeki insanlarla nasıl bir araya oturulup anayasa yapılır? AKP Grubu'na soruyorum, bu kadar ülkeye haksızlık yapan, ülkeyi bu hale getiren bir Cumhurbaşkanı var. Hiçbiriniz Allah için çıkıp, 'ey Cumhurbaşkanı ne yapıyorsun, ülkeyi nereye götürüyorsun?' demiyorsunuz.


"ERDOĞAN ŞUURUNU KAYBETMİŞ, PSİKOLOJİK TEDAVİYE TABİ TUTALIM"

Bir tavsiyede bulunacağım, dört gruba da öneriyorum. Bölgemizde bazı yaşlı insanlar olur, söz dinlemez, hasta olur doktora gitmek istemez, aile büyükleri, bölgenin önde gelenleri bir araya gelir bu rahatsız kişiyi tedavi olmak için ikna eder. Dört grup oluşturalım, bu Recep Tayyip Erdoğan'ı psikolojik tedaviye tabi tutalım. Çünkü şuurunu kaybetmiş. Utanmazsanız peygamber diyeceksiniz."


AK PARTİLİ AYAR ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Ekici'nin sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Ekici'nin birbirinin üzerine yürümek istemesine, araya giren milletvekilleri engel oldu. Bu arada CHP ile AK Parti'li milletvekilleri birbirlerine karşılıklı laf attı.


BULDAN BİRLEŞİME ARA VERDİ

Tartışmanın büyümesi üzerine TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşime ara verdi.

EKİCİ'YE CEZA

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Meclisten iki birleşim çıkarılma cezası verildi.

Ekici, bütçe görüşmelerinde yaptığı ve Genel Kurulda tartışmaya neden olan sözleri nedeniyle ceza aldı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM İçtüzüğü'nün 163. maddesi gereğince Ekici'ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

"SAVUNMA YAPMA GEREĞİ DUYMUYORUZ"

Buldan, Ekici'ye savunması için söz verdi ancak Ekici'nin Genel Kurulda olmaması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.

Ekici'nin savunma yapmayacağını ifade eden Altay, "Ortada biraz dozajı yüksek siyasi eleştiri vardır" dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin tepki göstermesi üzerine Altay, "Biz böyle düşünüyoruz, sizin gibi düşünmek zorunda değiliz. Savunma yapma gereği duymuyoruz" ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Buldan, çıkarma cezasını Genel Kurulun onayına sundu. Muhalefet milletvekillerinin ret oylarına karşılık, AK Parti'li milletvekillerinin oyuyla CHP'li Ekici'ye Meclisten iki birleşim geçici çıkarılma cezası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Ekici'nin Erdoğan Sözleri Meclis'i Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Aslanım: Yurube chp bozuntusu ilk once kendinizi toptan pisikoloji testine sokun cunku suzlerin pisikolojisi bozuuuuk ahmaklar sonuna kadar AKP 0 0 Yanıtla
  • Zalım: CHP Cumhurbaşkanıyla uğraştığı müddetçe asla oy vermem AKP ye veririm 0 0 Yanıtla
  • gerçek ler: tamamen dogru eksik bile söylemiş 0 0 Yanıtla
  • tolgaa: Lideri peygamberleştirmek chp zihniyetidir 0 0 Yanıtla
  • Urus: cumhurbaskanonin gefcekte tedaviye tabii tutmak lazim 0 0 Yanıtla
  • van: sen aklini kaybetmis vekil hic biriniz onun attigi tirnak bile olmazsiniz PEYGAMBERİMiZin izinden giden nadide insanlar biridir kendileri ama chp bir an once akillarina bir hoca gerek yolunuzu coktan kaybetmisiniz haberiniz yok 0 0 Yanıtla
  • Hasan demir: Tayyip Erdoğan kadar başınıza taş düşsün 0 0 Yanıtla
  • anti rte: Diyorlar ama cikipta birisine niye böyle diyorsun demiyor CHP'liler iyi yapmış yalaka akppk takımına. 0 0 Yanıtla
  • vauy: genelde hiç yorum yapmam ama söyleyene degil söyleten mevlaya bak derim 0 0 Yanıtla
  • VANLI: ahmak chp 70 yildir mezar taalarini kutsiyorsunuz hadi ordan 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement