23 Nisan'da Söz Çocuklarda - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

23 Nisan'da Söz Çocuklarda

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
23 Nisan\'da Söz Çocuklarda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi İlimizde de coşku ile kutlandı.

Anıta çelenk konulması, Kamil Ocak Stadında yapılan gösterilerin ardından, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi makam koltuğuna oturan çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Başkan Güzelbey yaptığı konuşmada " Her yıl olduğu gibi bu yıl da, geleceğin yöneticileri ve istikbalimiz olan çocuklarımıza biz yöneticiler olarak koltuklarımızı veriyoruz, Bugün Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makam koltuğunu Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan gelen öğrencilerimize bıraktık. Kardeş Şehir Halep'ten gelen öğrencilerimiz Türk kardeşleri gibi bu yıl da aynı koltuğu paylaşıyorlar" dedi.

Ziya Gökalp İlköğretim Okulundan 7.Sınıf öğrencisi Selcan Dişbudak, Mazlum Taşkıran ve Ümit Dinçer Karaman, Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk'ün bizlere ve tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramda temsili de olsa söz sahibi olmaktan çok mutluyuz" diye konuştular.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selcan Dişbudak "Okullara ek bina yapılarak sınıf sayılarının arttırılmasını istiyorum" dedi.

Gaziantep'te eksik gördüğü işler ve faaliyetler hakkında kısa bir değerlendirme yapan Selcan Dişbudak, "İlk olarak okullarda ek bina yapılarak sınıf sayısının arttırılmasını" istedi. Dişbudak, Okullarındaki hizmetli sayısının arttırılarak hijyenik bir ortam sunulması, ayrıca okullara ulaşım için otobüs ve dolmuş seferlerinin sıklaştırılması talimatını verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey öğrenci Selcan Dişbudak, Mazlum Taşkıran ve Ümit Dinçer Karaman'a yaptıkları öneriler ve dileklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Güzelbey; "Bir ülkenin geleceği için, çocuk çok önemlidir. Egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin, köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin teminatı yani geleceğimizin, yarınlarımızın, mutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, Gaziantep'te çocuklarımız için çok şey yapıyoruz. Onların ufkunu açmak, vizyonlarını genişletmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Daha sonra Kardeş Şehir Halep'ten gelen Selin Chibili ve Mehmet Nedim Cezmati makama oturarak Gaziantep'le Halep arasındaki ilişkilerin daha da arttırılması, Halebe de Gaziantep gibi Hayvanat Bahçesine, Harikalar Diyarının yapılmasını istediklerini söylediler. 23 Nisan Çocuk Bayramını çok sevdiklerini önümüzdeki yıl da gelmek istediklerini ifade eden öğrenciler "Türkiye ve Gaziantep çok güzel" dediler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Konya, Sivas, Malatya ve İzmir'den Gaziantep'e gelen öğrencilerde Başkan Güzelbey'e çiçek ve hediyeler takdim ederek kendilerini tanıttılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de çeşitli milletlerin çocuklarının aralarında ortak duygular, dostluk ve sevgi bağları oluşmasına, ülkelerin barış içinde birbirleriyle yakınlaşmalarına vesile olmasıyla ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Bu duygularla, bize bağımsız bir vatanı emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, sevgilerimi sunuyorum diyen Güzelbey çocuklardan çok çalışmalarını isteyerek Halep Belediye Başkanı Maan Chibili ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler verdiler.

Kaynak: Bültenler