Londra'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi - Son Dakika
Güncel

Londra'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında verilen resepsiyonla kutlandı.

29.10.2014 23:54  Güncelleme: 08:56

Türkiye'nin Londra Büyükelçliği rezidansında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile eşi Esra Bilgiç'in ev sahipliğindeki resepsiyona, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin Milletvekili Liam Fox, Başbakan Cameron'ın Türkiye Ticaret Temsilcisi Lord Janvrin, İngiltere Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Sir Nicholas Houghton, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk çalışanlarının yanı sıra yabancı misyonlardan çok sayıda davetli ve Türk toplumunun temsilcileri katıldı.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra Büyükelçiliği'ne gönderdiği özel kutlama mesajı hem Türkçe, hem İngilizce okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

-"Dualarımız onlarla ve aileleriyle"-

Mesajın okunmasının ardından konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Karaman'dan gelen haberin kendilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını vurgulayarak, "Dualarımız onlarla ve aileleriyle" dedi.

Türkiye'nin kuruluşundan bu yana geçen 91 yıl içerisinde birçok alanda büyük gelişmeler kaydettiğini dile getiren Büyükelçi Bilgiç, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini belirtti.

Bilgiç, İngiltere ile Türkiye arasında güçlü bağlar olduğunu belirterek, gelecek yıl Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılının anılacağına dikkati çekti. Türkiye ve İngiltere arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştiğini kaydeden Büyükelçi Bilgiç, "İngiltere, Türkiye'deki önde gelen yatırımcılar arasında yer alıyor. 2500'den fazla İngiliz şirketi ya da İngiliz sermayeli şirketin Türkiye'de yatırımları var. İngiltere'nin Türkiye'deki dinamik projelerle yakından ilgili olduğunu anlıyoruz. Türkiye ve İngitere'nin birbirine benzer ekonomik ve ticari zihniyeti olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Resepsiyonda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da, "Türkiye son derece iddialı bir hedef koyarak Cumhuriyetin 100. Yılını kutlayacağı 2023 yılında en büyük ekonomiler içerisinde yer almak, milli gelirini 2 trilyon dolara çıkarmayı ve kişi başına milli geliri de 25 bin dolara yükseltmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Türkiye ve İngiltere'nin ekonomi alanında ortaklıkları devam eden iki ülke olduğunu belirten Yıldırım, ikili ticari ve ekonomik ilişkileri gelecekte de artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Yıldırım konuşmasında Karaman'da meydana gelen maden faciasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, dualarının madenciler ve yakınlarıyla olduğunu söyledi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Londra'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement