2iniş Takımları Kapanmayan THY Uçağı Geri Döndü - Son Dakika
Son Dakika Logo

2iniş Takımları Kapanmayan THY Uçağı Geri Döndü

2iniş Takımları Kapanmayan THY Uçağı Geri Döndü
23.05.2012 18:08

*türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul Washington seferini yapan Airbus 340 tipi yolcu uçağı iniş takımları kapanmayınca Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

*türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul Washington seferini yapan Airbus 340 tipi yolcu uçağı iniş takımları kapanmayınca Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Haber-Kamera: Enver ALAS-İSTANBUL DHA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 13: 10'da kalkış yapan TK-07 sefer sayılı THY'nin Washington'a giden "İzmir" adlı Airbus 340 tipi yolcu uçağında iniş takımları kapanmadı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu yolculara teknik bir arıza nedeniyle geri dönüleceği bilgisini verdi. Uçağın iniş ağırlığının üzerinde olması nedeniyle Marmara Denizi'ne fazla yakıtını boşaltılmasıyla iniş ağırlığına gelen THY uçağı Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş yaptı. Dış Hatlar Terminali'ne alınan yolcular için THY başka bir uçak tahsis etti. Yolcuların 18: 45'de THY'nin "Ankara" adlı Airbus 340 tipi uçağı ile İstanbul'dan Washington'a hareket edeceği öğrenildi.

Uçakta bulunan yolcular tekrar terminale alındı. Arıza nedeniyle uçakları 5 buçuk saat rötar yapan yolculara yiyecek ve içecek ikramı yapılırken yolculardan Pınar Gündoğdu uçakta yaşadıklarını şu şekilde anlattı: 'Havalandıktan sonra pilot bir anons yaptı. Büyükçekmece üzerindeydik. Teknik bir arıza olduğunu söyledi. Sonra pilot tekrar bir anons yaptı; 'Atatürk Havalimanı'na dönüş yapacağını" söyledi.

Havada bir müddet yakıt boşalttıktan sonra başarılı ve güvenli bir şekilde iniş yaptık. Şimdi 18'45'de başka bir uçakla devam edeceğiz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2iniş Takımları Kapanmayan THY Uçağı Geri Döndü - Son Dakika


Advertisement