3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Edirne'de Başladı - Son Dakika
Güncel

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Edirne'de Başladı

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Edirne\'de Başladı

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, Edirne’de düzenlenen açılış programıyla başladı.

12.05.2015 17:15

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları, Edirne'de düzenlenen açılış programıyla başladı.

11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları'nın açılışı, Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) 75. Yıl Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, vali yardımcıları ve rektör yardımcıları, çeşitli ülkelerden gelen engelli sporcular ve aileleri katıldı.

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan ve Arnavutluk'tan 558 özel gereksinimli sporcunun katılacağı oyunlar, 11-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek müsabakalarla gerçekleşecek.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, oyunlar öncesi yaptığı açılış konuşmasında, Marmara Bölgesi'nden 5 ilin oyunlara katılım sağlayacağını belirterek, "Sporcular atletizm, basketbol, goalbol, bocce, yüzme ve dans branşlarında yarışacaklar. Balkan ülkelerinden 108, Marmara Bölgesi'ndeki 5 ilden de 450 sporcunun katılımıyla toplam 558 sporcu ve antrenörün katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da konuşmasında, "Engel diye bir şey yoktur. İnsanların kafasındaki engelleri ortadan kaldırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları açılış töreninde, oyunlara katılacak olan grupların geçiş töreni yapıldı. Törenin ardından özel gençlerin solo ve grup olarak hazırladıkları dans ve müzik gösterileri katılımcılardan büyük alkış topladı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Edirne'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement