5. BÖLGESEL LİVİNG LAB ZİRVESİ BAŞAKŞEHİR'DE YAPILDI - Son Dakika
Güncel

5. BÖLGESEL LİVİNG LAB ZİRVESİ BAŞAKŞEHİR'DE YAPILDI

Başakşehir, Bölgesel Living Lab Zirvesi'ne bir kez daha ev sahipliği yaptı.

23.11.2022 11:20  Güncelleme: 11:34

Başakşehir, Bölgesel Living Lab Zirvesi'ne bir kez daha ev sahipliği yaptı. Bu yıl beşincisi yapılan zirve ile kamu kurumları, özel sektör, eğitim kurumları, finans kuruluşları ve girişimcilik ekosistemi arasındaki iş birliğinin güçlendirilerek Living Lab'ler için yeni modellerin geliştirilmesi amaçlandı.

Başakşehir Belediyesi, 'Daha Akıllı Bir Gelecek İçin Living Lab'ler' sloganıyla 23 Kasım'da gerçekleştirilen 5. Bölgesel Living Lab Zirvesi'ne ev sahipliği yaptı. Zirve ile altmıştan fazla inovasyon ve girişimcilik merkeziyle ideal bir ekosisteme sahip olan İstanbul'un; Balkan ülkeleri, MENA Bölgesi ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi görerek bölgesel bir girişimcilik merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemesine de katkı sağlanacak. Belediye başkanları, AB temsilcileri, ENoLL temsilcileri, finans kurumları yöneticileri, akademisyenler, girişimcilik ekosistemi paydaşları ve Living Lab uzmanlarının katılımıyla yapılan zirvede kamu kurumları, özel sektör, eğitim kurumları, finans kuruluşları ve girişimcilik ekosistemi arasındaki iş birliği güçlendirilerek Living Lab'ler için yeni modeller geliştirildi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun yanı sıra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün de katılacağı Bölgesel Living Lab Zirvesi'ne ayrıca; gerçekleştirdikleri konuşmaları ile Evdokimos Konstantinidis, Eddy Hartog Head of Unit, Ersin Pamuksüzer, Martina Desole ve Güray Karacar da katıldı.

'AVRUPALI RAKİPLERE RAĞMEN FİNALE KALDIK'

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ise 'Bugün Living Lab Zirvesi'nin 5'incisini Başakşehir Belediye hizmet binamızda gerçekleştiriyoruz. Birçok katılımcımız var. Bugün zirvemizi tamamlayacağız. Living Lab İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'ni Başakşehir Belediyesi kurmuştur. Şehrin, akıllı şehir olarak dizayn edilmesi konusunda da bize öncülük etmiş bir sistemdir. Aynı zamanda üretilen teknolojinin şehre yansımasını, ülkeye katma değer üretmesini ve fayda getirmesini de Living Lab aracılığıyla sağlamış olduk. Çok kıymetli projeler, unicorn, milyarlık projeler oldu. Bundan 2 ay önce yapılmış olan Avrupa İnovasyon Başkenti yarışmasında, Başakşehir Belediyesi Living Lap sistemiyle rakiplerinin tamamı Avrupa'nın büyük şehirleri olmasına rağmen belki de tarihinde ilk defa Avrupa'da bir ilçe belediyesi finale kaldı. Bu, bizim için büyük bir gururdur. Diğer yıllarda da birinci olmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.

'BAŞAKŞEHİR'İ ÖRNEK ALDIK'

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bugün Başakşehir'deyiz. Başakşehir bizim için çok önemli. Bize bilişimde öncü olan bir ilçe. Bu yüzden de Şanlıurfa'nın öncüsü oldu. Ben belediye başkanı olduktan sonra her zaman Başakşehir'i takip ettik. Başakşehir ile kardeş şehir olduk. Bu kardeşliğin sonucu olarak da onlarda olan birçok şeyi kendimize almaya çalıştık. Bu zirvede de Başakşehir öncü oldu. Biz de üye olduk. Şimdi beraber iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Tabii bu zirve, gençlerimiz için çok önemli. Bilişim ve dijital teknoloji hayatımızda önemli bir boşluğu dolduruyor. Şanlıurfa'nın yaş ortalaması 20.6 olan bir şehir. Çocuklarımızın belirli kesiminin eğilimi elbette ki bilişime dijitale ve dünyanın böyle bir yönü var. Yasin başkanımıza da buradan teşekkür ediyorum. Geçmişte bilimin merkezi olmuş Harran'da çok bilim adamları yetişmiş. Biz inanıyoruz ki bugün de dünyada bilime etki edecek gençlerimiz yetişecektir. Tabii bu yolda da birlikteliğimiz, beraberliğimiz inşallah devam edecektir' dedi.

5. BÖLGESEL LİVİNG LAB ZİRVESİ BAŞAKŞEHİR\'DE YAPILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5. BÖLGESEL LİVİNG LAB ZİRVESİ BAŞAKŞEHİR'DE YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement