5 Kentte, Yaban Hayvanları İçin Doğaya 42 Ton Yem Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

5 Kentte, Yaban Hayvanları İçin Doğaya 42 Ton Yem Bırakıldı

5 Kentte, Yaban Hayvanları İçin Doğaya 42 Ton Yem Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, sorumluluk bölgelerindeki 5 ilde, olumsuz kış şartlarında yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya 42 ton yem bıraktıklarını söyledi.

15.02.2016 10:18

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, sorumluluk bölgelerindeki 5 ilde, olumsuz kış şartlarında yiyecek bulamayan yaban hayvanları için doğaya 42 ton yem bıraktıklarını söyledi. Doğal yaşam alanları karla kaplanan yaban hayvanlarının karayollarında yem aramaya başladığını ve bu nedenle birçok trafik kazası meydana geldiğini belirten Mehmet Kuşçu, doğaya yem bırakma uygulamasının trafik kazalarının önlenmesi açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü tarafından sorumluluk sahası Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Denizli ve Uşak illerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor. Kuşlar için buğday, yırtıcılar için ise sakatat bırakılırken, bunların yanı sıra saman, ot ve yonca ile pazar ve yemek artıkları da yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyacını karşılamak için doğaya bırakılıyor.

5 İLDE DÜZENLİ YEMLEME

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, yüksek kesimlerde ve dağlarda yoğun kar yağışı olduğunu, bölge genelinde buzlanma, göllerde ise donma olayları meydana geldiğini aktardı. Bu nedenle yaban hayvanlarının çoğunun doğada yiyecek bulamadığını ve soğuk nedeniyle öldüğünü kaydeden Mehmet Kuşçu, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Denizli ve Uşak'ta yaban hayvanlarının beslenmesi için yemleme çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

2015'TE 42 TON YEM BIRAKILDI

Sandıklı Akdağ'daki Yaban Hayatını Geliştirme Sahası'nda kızıl geyikler ve diğer yaban hayvanları için, İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Beldesi ile Frig Vadisi ve Emre Gölü'ne de yaban hayvanları için yem bıraktıklarını kaydeden Mehmet Kuşçu, görev alanları içerisindeki 5 şehirde geçen yıl doğaya 42 ton yem bıraktıklarını vurguladı. Yemleme çalışmalarına destek vermek isteyenlerin yardımlarına da açık olduklarına dikkati çeken Mehmet Kuştu, şöyle konuştu:

"Yüksek kesimlerde tedbirimizi almıştık. Yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte de yemleme çalışmalarına hemen başladık. Yaban hayvanları için kamu kurum ve kuruluşlarının yemleme yapması yeterli değil. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çevrelerindeki yaban hayatına imkanları ölçüsünde yem bırakarak destek olmalarını bekliyoruz. Örneğin geçen hafta Denizli'de duyarlı bir vatandaşımız 1000 kilogram buğday ve mısırı doğaya bıraktı. Duyarlı vatandaşımıza da bu hassasiyeti ve yaban hayatına katkısından dolayı teşekkür ediyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızın sayısının artmasını bekliyoruz."

YEMLEME TRAFİK KAZALARININ ÖNLENMESİ AÇISINDAN DA ÖNEMLİ

Yaban hayvanlarının yemlenmesinin yalnızca hayvanlar için değil insanlar için de önemli olduğuna vurgu yapan Mehmet Kuşçu, doğal yaşam alanları karla kaplanan yaban hayvanlarının karayollarında yem aramaya başladığını bu nedenle de birçok trafik kazası meydana geldiğine dikkati çekti. Trafik kazalarının önlenmesi hem de doğal hayatın devamı açısından yemlemenin önemli olduğuna işaret eden Mehmet Kuşçu, trafikte hareket halindeyken yaban hayvanına çarpan sürücünün hayvanın tedavisini sağlamakla yükümlü olduğunu da hatırlattı, bunu yapmayan sürücünün ise ceza ile karşı karşıya kalacağını vurguladı. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 5 Kentte, Yaban Hayvanları İçin Doğaya 42 Ton Yem Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement