50 Depremzede Öğrenci Üniversiteye Kırıkkale'de Hazırlanacak - Son Dakika
Güncel

50 Depremzede Öğrenci Üniversiteye Kırıkkale'de Hazırlanacak

50 Depremzede Öğrenci Üniversiteye Kırıkkale\'de Hazırlanacak

Van'da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından üniversiteye hazırlanan 50 öğrenci Kırıkkale'ye getirildi.

02.12.2011 13:38

Van'da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından üniversiteye hazırlanan 50 öğrenci Kırıkkale'ye getirildi. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Genç İşadamları Derneği'nin sahip çıktığı öğrenciler, yurtlara yerleştirilerek sınavlara en işi şekilde hazırlanmaları sağlanacak.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Van'dan gelen lise öğrencilerini makamında kabul ederek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Vali Güner, ayakta kalan Çetin Kıyak adlı öğrenciye makam koltuğuna oturturken, "Hepinize geçmiş olsun. Halkımızın ortak hareket etmesi, kader birliği denen şey budur. Bu çerçevede hem Kırıkkale'ye, hem de Kırıkkale'deki sivil toplum kuruluşumuza göstermiş olduğu hassasiyetten, incelikten dolayı devletin valisi olarak bu milletin bir ferdi olarak, aynı zamanda bir Kırıkkaleli olarak teşekkür ediyorum. Allah hem devletimize, hem milletimize, hem milletimizle beraber ortak hareket eden bu tür hassasiyetlere sahip bütün kurum ve kuruluşlara zeval vermesin. Bu çocukların okula intibakları ve kayıtları ile ilgili en ufak bir problem istemiyorum. İnşallah bir gün hep beraber sabah kahvaltısı için Van'a gideceğiz" dedi.

'ÜZERİMİZDE BİR DAHA SALLANACAĞIZ KORKUSU VAR'

Söz alan bir depremzede öğrenci ise, "Bize Kırıkkale'de gösterdiğiniz ilgiden dolayı arkadaşlarım adına size çok teşekkür etmek istiyorum. Durumumuz malum, ortada. 7.2'nin ardından 5.6 ile sallandık. Çoğumuzun evi hasarlı ve yıkılmış durumda. Bir daha sallanacağız diye panik ve korku var üzerimizde. Ders ortamı kalmadı. Kırıkkale'ye gelmekten çok mutluyuz" diye konuştu.

'SPONSOR OLACAĞIZ'

Kırıkkale Anadolu Genç İş Adamaları Derneği Başkanı Musa Aksoy, Van'dan liseli ve yeni mezun olan 50 öğrenciyi Kırıkkale'ye getirdiklerini belirterek, "Gençlerimizi biz burada bütün eğitim ve öğretimle birlikte diğer tüm ihtiyaçları dershane noktasına kadar karşılayıp, sponsor olacağız" şeklinde konuştu. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 50 Depremzede Öğrenci Üniversiteye Kırıkkale'de Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement