6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Başlıyor - Son Dakika
Güncel

6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Başlıyor

TİHV İzmir Temsilciliği ile Ege Üniversitesi İletişim Çalışmaları Topluluğu'nun işbirliğiyle düzenlenen 6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 Aralık günü başlıyor.

04.12.2015 15:25

Alsancak Fransız Kültür Merkezi'nde altıncı kez izleyicilerle buluşacak olan festivalin tüm gösterimleri ücretsiz olarak izlenebilecek. Film Günleri'nin bu yıl ki teması; Türkiye'de ve dünyada yaşanan insan hakları ihlalleri açısından 'Yaşam Hakkı' ve 'Barış' olarak belirlendi.

Film Günleri, Türkiye'de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşmasını amaçlıyor. THİV'in belgesel film günleri hakkında yayınladığı basın bülteninde insan hakları savunuculuğu ile belgesel sinemacılığın yakın bir ilişkisinin bulunduğunu ifade edilerek, "Maalesef ülkemizde her iki alanda da gerçekleştirilen çalışma ve üretimlere yeterince ilgi ve saygı gösterilememekte. Bu nedenle de insan hakları haftası vesilesiyle belgesel film günleri yaparak hem toplumsal hayatımızın sorunlu alanlarına dikkat çekmek hem de sanatçının emek ve üretimini izleyiciyle buluşturmak bizlere anlamlı ve çekici göründü'' denildi.

Ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmlerin izleneceği festivalde bir dilin nasıl öldüğünü, Türkiye'nin Güneydoğu illerinde yaşanan katliamlar, savaşları insan yaşamında yol açtığı tahribatları, Kobane'de kadınların yeni yaşam kurma mücadelesini, Ermeni soykırımını, sığınmacı ve mültecilerin dramını, Gezi Direnişi sırasında yaşanılan hak ihlallerini, Şili'de Allende'den kalan izleri, Filistin sorununu, mega kentlerin yol açtığı sosyal sorunları, zeytin ağaçlarını ve doğayı koruma mücadelesini anlatan belgesel filmler gösterilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement